Zbláznil se Nováček, anebo ČT?

Nemusím mít velkou náklonnost vůči současným lídrům sociální demokracie, ale co je moc, to je moc...

Jestliže se ve vysílání ČT (!), tedy veřejnoprávního média, Petr Nováček, známý komentátor, dovolí naznačit, že Sobotkova vláda, respektive sociální demokracie ve vládě, je závislá na čínských penězích, je to silná káva. To vše v souvislosti s prohlášením ústavních činitelů ke vztahům s Čínou.

Ty jsou, a to by komentátor Nováček měl objektivně říci, dnes zhruba na běžném standardu vztahů, jaké má  Čína se západoevropskými zeměmi typu Velké Británie či Německa. 

 Je to ze strany Nováčka naprosto neslýchané a nejapné obvinění, které lze jen těžko pochopit. Toto obvinění přitom  přichází od zkušeného novináře a zcela bez důkazů. Je pochopitelné, že se ho hned chytily babišonoviny – Lidové noviny na stranách 3, 4, 8 a 14 dnešního vydání  toto obvinění rozvíjejí…

Minulý týden mě jeden z novinářů, kteréhosi pravicového plátku označil za psychotika, když jsem napsal něco o nemístném vlivu amerických zpravodajských služeb na český politický život. Ten bych mohl doložit na několika příkladech. Uvedu alespoň jeden.

Loni před prázdninami jsem se dozvěděl ze zveřejněných emailů Wikileaks, že jsem byl jako předseda nevýznamné pidistrany LEV 21, a tedy zejména jako J. Paroubek, sledován policií či tajnými službami. Pokud se to objevilo v depeších americké ambasády, tak je zřejmé, kdo celou záležitost inspiroval. To, že můj právní zástupce pak ze strany české policie narazil na zeď mlčení, je samozřejmé. Žádné sledování prostě nebylo…

Mě by každopádně zajímalo, co po několikaletém sledování pánové z policie či odjinud zjistili a mohli sdělit svým americkým zadavatelům. Jak napsal onen novinář v pravicovém plátku, byla to z oněch zpravodajských služeb, které jsem obecně zmínil nejspíš CIA...

To, že pan Babiš chce „vyhladovět“ všechny české politické strany, tedy zbavit je peněz, je zřejmé. Jeho lidé však zřejmě mají fantaskní představy, kde se ty peníze můžou brát…

Sdělení Petra Nováčka ve veřejnoprávní televizi (!) je zcela bez důkazů a Nováček by se za něj měl ihned omluvit. A vedení ČT by takovéhoto neobjektivního novináře skandalizujícího jednu politickou stranu, a to dokonce hlavní vládní stranu, nemělo již pouštět do svých pořadů.

Černá sotňa, tedy Lidové noviny, by se za své fabulace v tomto směru měly omluvit také. A měly by se omluvit i marketingovému zázemí A. Babiše, které snad takovouto blbost nemohlo ani vymyslet.

Jiří Paroubek

Autor: Jiří Paroubek | pátek 21.10.2016 12:51 | karma článku: 33,86 | přečteno: 2645x
  • Další články autora

Jiří Paroubek

Revolta či revoluce farmářů?

12.2.2024 v 14:52 | Karma: 27,90
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,26
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik