Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak se v praxi vyvozuje odpovědnost států? Sednou si do koutka a budou sebezpytovat svědomí? Nebo stokrát napíšou na tabuli Nebudu válčit v Sýrii?

1 0
možnosti

Upřímně, po přečtení titulku jsem doufal, že Jiří Paroubek řekne i něco chytrého. Skončilo to jen u titulku. Raději tedy zpět ke kolotočům, Jiří...

1 2
možnosti
Foto

Trgicke vyjadreni se pana ktery je mimo realitu,jeste ze je neskodnej.

4 3
možnosti

K54a46r12e75l 42B74o97k

12. 2. 2016 19:24

Paroubek by měl hlavně vyvodit politickou zodpovědnost za dobu své politické kariéry.

3 4
možnosti

Obvzlastni "popularitu" ziskal Asad kdyz zacal vrazdit svoje spoluobcany Sarinem. USA potom velkou cast jeho zasob znicila. Sympatie soudruha Paroubka k tomuto diktatorivi a masovemu vrahovi neudivuje.

5 6
možnosti

:-).......Nic se v politice neděje náhodně. Začalo to Irákem, pak Arabské jaro ,(nevím proč, žádný před diktátory neutíkal i když určitě mohl), a nejednou, jako na povel, se polovina primitivů stěhuje do Evropy. Kdo nemá hlavu pro ozdobu, ví kdo za tím stojí! Putin, jak mnozí fandové píší to není! R^R^R^

7 2
možnosti
Foto

Co se týká Sýrie, tak Vám pane Paroubku dávám za pravdu R^

Američanům jde o likvidaci ruské vojenské základny, postavení si vlastní vojenské základny v Sýrii, jakož i získání Sýrie pod svojí kontrolu a Asad jim v tomto překáží.

Proto se USA rozhodly pro jeho likvidaci, ale Asad má u svého národa větší podporu než Amíci předpokládali a tak alespoň údajným bombardováním IS Američané radikální islamisty a teroristy společně s Tureckem a Saúdskou Arábií velmi podporují.

7 3
možnosti

A proc, kdyz maji zakladnu hned vedle v Turecku?

3 0
možnosti
Foto

Jako neúspěšný politik by jste měl vědět, že povstání v Sýrii začalo protesty proti uvěznění a mučení dětí, na které zemřel chlapec Hamza Al Chatib.

Asad poslal proti demontrantům tanky a celkem zemřelo při potlačování pokojných demonstrací 4 000 lidí. Demonstrace přesto nepřestávaly a Asad souhlasil s volbami, jenže volby byly zfalšované a nepokoje v Sýrii dál pokračovaly. Západ se snažil nepokoje zastavit dříve než přerostou v něco, co už nepůjde zastavit. Veškeré snahy RB OSN blokovalo Rusku z důvodu, že rodinu Asadů od sedmdesátých let podporuje a udržuje ji u moci a za to má zde základnu. Asad předtavuje nebezepčí pro region a pro samotnou Sýrii. Opět to je Rusko, kdo bombardováním měst bez ohledu na civilní obyvatelstvo, pomáhá Asadovi se udržet u moci. Současný počet obětí jde na vrub Ruska.

9 10
možnosti

Mohl byste již vědět, jak takové konflikty vznikají, kdo a jak je podněcuje, přiživuje a interpretuje...

7 2
možnosti

Někdy si taky říkám, jestli jsme to (myšleno Evropu) s Ruskem nevzali za špatný konec.

Obecně v Evropě panuje úzkost, abychom nebyli surovinově příliš závislí na Rusku (tudíž vydíratelní), a tak se různě diverzifikují zdroje a jsme nuceni obchodovat třeba právě se SA.

Jenže kdybychom takhle nepanikařili a prostě prohlásili Rusko za našeho hlavního a nejvýznamnějšího surovinového partnera, proč by nás mělo Rusko vydírat?

Rusko by mělo jistotu odbytu a jistotu, že mu bohatá Evropa vždy zaplatí. Mluvíme o velkých penězích, které vždy přebijí nějaké ideologické potřeštěnosti a vydíračky. To vše lze navíc ohlídat smluvními dohadovacími podmínkami. Navíc by samozřejmě šlo požadovat, aby Rusko vydělané peníze invstovalo přednostně do spolupráce s evropskými firmami z jiných sektorů, kde naopak Rusko zaostává a vydělali bychom všichni.

Zkrátka připoutat Rusko ekonomicky s Evropou tak, aby se mu to vysoce vyplácelo a ani je nenapadlo Evropu poškozovat, protože by tím poškozovalo hlavně samo sebe.

Pak bychom nemuseli kšeftovat s otřesnými režimy jako SA.

5 4
možnosti
Foto

Tak jistě, ale museli bychom trnout, aby Rusko nevystavělo ropovody do Asie, nebo nepostavilo velké exportní přístavy se zkapalňováním plynu. Rus by pak neváhal udělat vše pro svůj zájem. Ukrajina nám budiž varováním.

3 7
možnosti

Milý pane, Arabské jaro nezahájili Američané ani západ obecně. Vyprávějte příběhy od začátku, ne od prostředku. Rv

13 5
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,25
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik