Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Vývoj českého školství je opravdu děsivý, ale zejména z hlediska obsahu, protože se jaksi nepotkává kvalifikace absolventů škol, zejména humanitního zaměření, se skutečnými potřebami zaměstnavatelů. Tisíce masmediálních specialistů, kunsthistoriků, politologů, sociálních antropologů, filozofů apod. jest vzděláváno za velké peníze, které pak chybí v těch školách, které produkují ty absolventy, o které se dnes zaměstnavatelé perou a shánějí je v zahraničí apod. A jsou to dnes nejen technici všech stupňů, IT specialisté, ale také lékaři i další zdravotnický personál, o kvalifikovaných řemeslnících raději nemluvě.

Zatím jsem neslyšel, že by se vůbec někdo zmínil o efektivitě vzdělávacího procesu, třeba jen o zmapování, kolik studentů kterých škol se po absolutoriu živí v tom oboru, který vystudovali? Kolik z nich se hned poté musí opět draze rekvalifikovat, aby se vůbec mohli zaměstnat?

Takže žádná pravice nebo levice, ale neschopní populističtí politici všech barev!

3 0
možnosti
SN

:-).....Doufám pánové, že pamatujete jednoho ministra školství, vězeňského psychologa Dobeše ! To byl tedy dílo ! Bohužel inovativní současná ministryně se mu začíná nebezpečně přibližovat. !!!!!!

2 1
možnosti
Foto

No netuším, jak jste přišel na to, že za stav našeho školství můžou pouze pravicové vlády, to je blbost. Mám o něco starší děti a do soukromé školy nastoupili s podobného důvodu, jako vaše, jen to bylo dříve za vlády levice :-P Takže bych tento stav nezužoval pouze na posledních 10 let a už vůbec ne na jeden jednu politickou ideologii.

5 0
možnosti
RH

Základním principem ideologie socialismu je rovnost. Je více než zřejmé, že socialismus je u profesionálních politiků pouze značkou, pod kterou chtějí získat politickou moc a tím i ekonomickou moc. To platí jak u vás, tak třeba u Špidly nebo Filipa. Fakticky skutečného socialistu dneska těžko pohledat, ale zřejmě bude jen někde v továrně. A není to jen elitní škola a luxusní oblečení, ale třeba snídaně v Kempinski a kamarádi miliardáři. Klasický socialistický politik používá chudé a marginalizované naprosto nechutným způsobem k vlastnímu prospěchu a fakticky se jich štítí.

7 0
možnosti
Foto

Poprvé dávám karmu panu ParoubkoviR^

1 5
možnosti
LP

Paroubku, jdete cestou Grosse. Taky nějak zázračně rozuměl akciím a hned takřka napoprvé se mu podařil životní kauf. Holt naši premiéři nabývají spekulativní dovednosti v parlamentu. ... a nemějte obavu, že za mě mluví závist ;-)

Moc rád bych viděl vaše uskutečněné obchody na burze :-) a velmi rád bych si objednal u vás konzultaci na vývoj spreadu např. sojové boby proti sójovému šrotu. Vy kapitalisto jeden ;-D;-D

6 1
možnosti
LH

Člověče Paroubku vy máte pravdu ;-)

1 3
možnosti
PD

P59e23t17r 74D38o80b75r23ý

8. 9. 2016 16:24

Tak on už se tady nesmí dát ani odkaz na příslušný uveřejněný článek. Tak to vám tedy gratuluji ke zautomatizované dokonalé cenzuře.

.

České školství ztrácí úroveň, vysvětlila Petra

.

Redakce iDNES.cz si nepřeje, aby se váš příspěvek objevil v diskusi, protože je v rozporu s pravidly pro diskutování na tomto serveru. Děkujeme za pochopení. Identifikační číslo nepovoleného příspěvku je: 80566375. Přečtěte si Pravidla pro diskutování a tento článek.

3 0
možnosti
JH

Jak už to kdysi říkal Karel Kryl - ten bolševismus nepochází jen z Ruska, či od komunistů....

7 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,26
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik