Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsou to jen čísla, nízká nezaměstnanost vypadá hezky pouze na papíře, realita je ovšem poněkud jiná. Ostatně každý, kdo někdy hledal práci jiným způsobem, než že šel někam, kde to měl přes známé již předem domluvené, o tom ví své. Navíc nabízené technické profese vypadají v realitě tak, že se jedná o místa "u pásu", nikoliv o tvůrčí práci skutečného technického pracovníka, taková místa na trhu práce prostě dlouhodobě nejsou. Pokud budete mít všechny stupně vzdělání, zkoušky na kdeco a třeba i deset-dvacet let praxe, potom jste pro naprostou většinu firem nezajímavý, přesněji řečeno nezaměstnatelný, zájem je totiž především o nádeníky, kteří budou dělat za pár šupů a kvalifikace je v takovém případě zbytečná a pro uchazeče o zaměstnání spíš přitěžující okolností. Toť zkušenosti člověka, který se pohybuje v realitě pracovního trhu, nikoliv ve statistikách personalistů-kádrováků.

2 0
možnosti

Ekonomika roste, Vládě a ČSSD navzdory. To je dobré, při drobnohledu ovšem pak řada otazníků. Pak nelze nevidět destruktivní přístup ČSSD . Být zahraničním vlastníkem - pak jásám. Jsem neustále zván, tedy přijdu. Očekávám 10 let daňových práznin, levnou pracovní sílu - pokud už nebude - přizvu si nejlépe Ukrajince. Domácí konkurence se neobávám - byla dlouhodobě zdecimována. Podobně pak vítám bývalé úsilí ČNB - s nízkými náklady vyrobím cokoliv a v exportu jsem pak dokonce slabou korunou ještě podporován ! Pak provedu ještě 1.365 kontrol, (jiný článek), kde Bublan - ČSSD vysvětluje správnost pokuty nebohému živnostníkovi ! On si dovolil otevřít svůj krámek v době státního svátku ! Přehlédl zákon, že nejde pouze o prodejny nad 200 m2 - jde i o ty, které zákon vyjmenovává. Tedy, i vetešnictví ! Být zahraničním vlastníkem - Jásám !:-)

3 0
možnosti

Domníváte se pane ekonome, že doplňovači zboží do regálu potřebují rekvalifikaci?;-D

0 0
možnosti

Nerozumím začátku. Dlohodobě nezamestnaní se snad nezapočítávají do těch statistik nezaměstnaných?

0 0
možnosti
Foto

Dlouhodobě nezaměstnaní v podstatě ani neexistují. Protože když nikdy od roku 1990 (a je jich odhadem asi 250 tisíc) nepracovali, nepracují a nikdy pracovat nebudou, tak kam se tyto osoby - zpravidla nepřizpůsobivé - vlastně statisticky započítávají?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS