Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J51a19n 29R51á47ž

18. 7. 2018 11:03

Prodlužování věku pro přiznání plného důchodu z průběžného systému obchází jako strašák levicovou Evropu. A při tom všichni ví, že je to jediný možný způsob jak udržet toto "letadlo" v chodu.

Paroubek je ekonom, takže mu musí být jasné, že bez razantní(!!) změny systému se současný způsob důchodového zabezpečení dřív nebo později zhroutí a ani neustále oddalování odchodu do důchodu to nezachrání. A přitom populistickou demagogií vystupuje proti způsobu, jak si ndividuálním připojištěním mohou občané zajistit, aby jako důchodci neživořili. Za pár let státem "přidělované" důchody budou jen sociálním minimem, neboť při rostoucím počtu seniorů, díky prodlužování věku dožití, nebudou v průběžném systému dostatečné prostředky na důchody, které zajišťují plnohodnotné prožití podzimu života.

1 0
možnosti
Foto

Spořit na důchod si může každý, jak o tom svědčí míra úspor, žádné povinné spoření s garanci státu není zapotřebí.

0 0
možnosti
Foto

....přišlo v dané situaci správné rozhodnutí Sobotkovy vlády, která zastropovala věk odchodu do důchodu 65 lety u mužů i u žen

Zdroj: https://paroubek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=671213

;-D;-D;-DJá jenom, že to zastropování vůbec nic neznamená, protože až to ekonomům přestane vycházet, tak odstropování je záležitost jednoho hlasování sněmovny.

2 1
možnosti
JH

Obávám se, pane pesimisto-realisto Šťastný, že se nemýlíte.

2 0
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,74
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik