Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J72a10n 12P22a33v78l42í21k

23. 7. 2018 21:55

Církevní restituce nebyly schváleny většinou jednoho hlasu, to je mnohokrát opakovaná lež, nýbrž většinou dvou hlasů.

2 0
možnosti
DR

To je bohužel mezi lidmi často omílaný nesmysl. Ovšem kde k němu ti lidé přišli netuším. Nejspíš klasika, jedna bába povídala.

0 1
možnosti
Foto

J76a10n 40Š36i94k

23. 7. 2018 20:42

Hezký večer. Myslím, že restituce spravedlnost úplně nenarovnali, nenarovnají a v některých případech mohou vyvolat nespravedlnost další. Přesto je dobře, že proběhly, protože dochází k postupné odluce státu od církve, na což se zapomíná. Na zdanění restitucí mi vadí to, že se přijme zákon a za několik let se řekne, ale my jsme to vlastně takto nemysleli, nechme zákon platit dál, ale trošku ho zmírněme, ať nás to tak nebolí. Na podobné legislativě musí být prostě vždy shoda všech a ne silové vítězství většiny, která trvá jen jedno volební období.

1 0
možnosti
AR

Paroubek ještě když byl v ČSSD odhalil svůj názor na problematiku těchto restitucí. Pro server Aktuálně.cz se vyjádřil takto: "Kombinace velkého majetku a peněz, které teď ŘKC jako dárek od pravicové vlády dostane, vytvoří z této církve velmi bohaté dominium uvnitř státu. Tedy jinak řečeno, stát ve státě. A církev se stane přirozenou základnou konzervativního myšlení v zemi s vlastními školami, domovy důchodců, sociální péči, nemocnicemi atd." Toto levici je proti srsti, protože zde prakticky je možno křesťanské hodnoty přenášet do společnosti!!

5 0
možnosti

Kontrola proč ne. Zdanění je ale zločin. Morální.

Btw pane ing. Paroubku, upřesněte jak mohl být pravomocně odsouzený pachatel vydírán aby hlasoval pro. Máte s vydíráním poslanců nějaké zkušenosti?

5 0
možnosti
VS

A teď si pane Paroubku představte, kdyby se začala dělat revize restitucí například hotelu Ambassador, který v restituci podvodně získal váš velký přítel Vlastimil Dvořák agent StB. Pro připomenutí: je to ten pán, kterému vaše vláda odpustila 15 milionů na daních a taky ten, který vlastní hotel, kde se vaše blahorodí ženilo. Pochynuji že nám odpovíte, protože to je pod vaší úroveň (i když žádnou nemáte)RvI

12 1
možnosti
Foto

Vy vážně si myslíte, že církevní restituce potřebují revizi jako restituce Ambassadoru?

0 2
možnosti
DR

A já už se těším, aniž bych nějak fandil církvím /spíše naopak/ až si na celém tomto výmyslu se zdaněním někteří politici vylámou zuby. Jsem zvědav co po té ostudě pan Paroubek bude psát potom. ;-D

5 0
možnosti
Foto

Takže staří bolševici a profláklé panoptikum bude dělat "revize".

Pan Paroubek není jen směšný, to byl dříve. Teď začíná svou senátorskou kampaň založenou na nízkých pudech závisti. Začíná být odporný.

15 0
možnosti
Foto

A nemáte snad sám zájem zjistit, zda je vše košer?

0 1
možnosti
Foto

Z té "revize církevních restitucí" nakonec nic nebude. Je to jen takové populistické šidítko pro levicové voliče. Vytvoří se nějaká auditní komise, která bude něco stát a její výsledky budou nulové. Jaksi se zapomíná, že ony "církevní restituce" jsou smlouvou uzavřenou mezi státem a církvemi po dlouhém jednání. A jakákoliv následná korekce ze strany státu je vlastně porušením smlouvy.

17 0
možnosti
JZ
MB

Naše republika je držitelem mnoha rekordů ! Jako jedni z posledních jsme se zbavili režimu KSČ. Podobně, jako poslední jsme přistoupili na na rovnání pokroucenin - Církev - Stát. Jako první ale zase revidujeme - Již to zrevidované ! S minulostí nejsme vypořádání dodnes, ochota chybí ! Zase nechybí ochota agenta Bureše, rudých pohrobků a vždy - Mravně příkladného a ochotného pomahače Michala Haška věci napravovat ! Proboha, mějte rozum - píši jako nevěřící ... ! :-)

15 0
možnosti
Foto

A to není pravda, pravdou je, že jsme katolické církvi vrátili její tzv. majetek už v r. 1991 a tehdejší místopředseda federální vlády Mikloško prohlásil, že žádné další restituce nebudou.

0 5
možnosti
Foto

Politický zoufalec se chytá nejpopulističtějšího vlákenka. Co na tom, že by stát porušoval své smlouvy, co na tom, že to podle odborníků na ústavní právo je nelegální, co na tom, že je v proti zdravému rozumu a slušným mravům chtít, aby okradený, jemuž byla část lupu vrácena a zbytku se velkomyslně zřekl, měl lupičovi část jeho loupeže vracet. Jen když to připomene tohoto zapomenutého politika.

18 1
možnosti
JZ

Ale no tak, do politických mrtvol se nekope. :-)

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS