Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Pozdě, Jiří, pozdě. Již to včera (přesněji a mnohem lépe) popsal pan Přikryl. Řekl bych, že jste to opsal, a aby to nebyl plagiát, ta stylisticky přepracoval. Ovšem ten styl je příšerný!!!

A na okraj: Když jste tak chodil v RaJ vybírat svůj podíl na spropitném, mohl jste se - jen tak mimochodem - naučit, jak se číslicemi a znakem píše hodnota dvacet procent. Píše se takto 20 %. Když trouba napíše 20%, čte se to dvacetiprocentní. (Takže čteme "...bude postaveno okolo dvacetiprocentních bytů pro bydlení dosud vyloučených skupin občanů", nebo "...dotováno bude dvacetiprocentních bytů a tedy jedna pětina...".)

0 0
možnosti
PK

Je to krásné, na jedné straně 2 mld. nestačí. Ale jen se to jinak popíše, tak ze 2 mld. je možné stavět desetkrát více bytů, levněji pro všechny a ještě nějaký tržní bonus pro ostatní. A to nemluvě o zvýšení obratu firem, které to budou stavět a platit daně. Já myslím, že když k tomu pana Paroubka pustíme, nechá postavit desetitisíce bytů, ty se samy zaplatí a ještě každý občan dostane 1.000 korun ze zisku oněch firem. Že na to nikdo nepřišel dříve není divu. Génius je pouze jeden a kandiduje do senátu.

1 0
možnosti

Stačily by byty OKD, pro začátek, pane inženýre. Ptám se pošesté. Jak jste pane Paroubku hkasoval na vládě? Pro prodej OKD bez bytů nebo PROTI?

1 0
možnosti
VH

Mimořádně hloupý dotaz!!! Jak si - prosím pěkně - přestavujete prodej části akcií podniku s vyčleněním některého majetku? A přestavujete si vyčlenění 47 % bytů (prodávaný podíl), nebo i bytů ostatních majitelů akcií (když už si představujete, že se podnik při prodeji člení)?

Pro Vaši základní orientaci: neprodávalo se pět dolů, osm kancelářských budov, nákladní doprava, zásobníky, byty tam a byty onde. Prodávaly se akcie, které reprezentovaly 47 % práv akcionářů. Toť vše.

0 0
možnosti
Foto

Zákony opravdu nejsou potřeba - jen je trochu upravit ;-). Za dvě miliardy se dá postavit i více než 1000 bytů, k tomu tady vznikly bezúročné půjčky pro mladé také za 2 mld a potom tady máme bezednou studnici příspěvků na bydlení. Pokud by konečně stát začal prosazovat taktiku něco za něco - t.j. dám ti příspěvek v plné výši na bydlení pouze v případě, že se budeš o ten byt pořádně starat a vydrží ve funkčním stavu třeba 100 let nebo skončíš v čunkodomě ze studenou vodou a tureckým záchodem na chodbě, bude to motivovat ke stavbě takových bytů. Druhotným efektem tak bude tlak na banky a jejich hypotéky.

0 0
možnosti
Foto

Průměrná mzda je dnes 31 tisíc (i když na ni dosáhne sotva třetina obyvatel ČR) a tak aspoň každý třetí si může dovolit platit si komerční nájem. A ostatní mají (jako vždy) smůlu a Česká republika S KLIDEM eviduje zhruba 60 tisíc bezdomovců, na čemž má svůj lhostejný a nezanedbatelný lví podíl (tedy i se svým LEV21) také expremiér Jiří Paroubek. ;-O

0 0
možnosti
VH

Jejda - on jen každý třetí bydlí v nájemním - a jsou to zrovna ti nejlépe honorovaní? Nebo všichni chudší bydlí ve svém či družstevním? (Obecní domy již vyjely na tržní nájemné /pravda - v úrovni roku 2015/.)

0 0
možnosti
MM

Tohle zní rozumně, ale proč jste to neřešil, když jste byl premiér??? ;-O

2 0
možnosti
VH

Plus, ale jen na druhou část věty (která je dotazem).

0 0
možnosti
  • Počet článků 838
  • Celková karma 28,48
  • Průměrná čtenost 1918x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik