Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím, že současné vedení většiny stran postrádá výrazné osobnosti a přesvědčivé programy a J. Paroubek správně radí, aby viníka neúspěchů hledali pohledem do zrcadla. Je však třeba si položit otázku, proč se v čelech stran objevili tihle nýmandi a proč se objevilo ANO. Protože stará garda polistopadových politiků zklamala. Spřáhla se s podnikateli, kteří si je zapřáhli do svých projektů a tím, že si od nich vzali úplatky podepsali vlastní krví cedulku peklu.

2 0
možnosti
Foto

... no a pan Babiš to zvedl o level výš, tím že jako podnikatel do politiky vstoupil a vypustil ten neefektivní mezičlánek

6 0
možnosti
Foto

a také to otevřeně v ČT před vstupem do politiky přiznal. Než těm vydřiduchům dávat za každou dotaci či zakázku 12 % úplatků, to raději vstoupím do politiky a udělám tomu přítrž. Teď dostává Agrofert dotace bez úplatků a potkalo to i ostatní žadatele, kteří na tom vydělali, zatímco staří politici ostrouhali.

2 0
možnosti

Pozor, to jste hodně idealizoval. Stalo se totiž to, že na novém systému nejvíc těží Agrofert. Babiš už nemusí poslance uplácet, jako to dělal doposud. Stačí, když jim to jako jejich šéf nařídí - a je to naprosto legální. Takže naprosto legálně stát ždíme a ždíme. Vy mu za to ještě tleskáte, jako kdyby šlo o nějaké zlepšení.

2 0
možnosti
Foto

ždímal EU a stát o dotace, které jsou stvořeny k tomu, aby je kdosi z fondů vyždímal. Nedělat to Agrofert jeho místo by zaujaly jiné firmy.

0 0
možnosti
Foto

takže, Babiš je zloděj, jako každej jinej a vy jej za to vynášíte do nebes8-o

1 0
možnosti
Foto

to by byli zloději všichni příjemci dotací.

0 0
možnosti

Všichni příjemci si pravidla nastavují tak, aby vyhovovala jejich firmám? Nebo jenom ti, kteří uplácejí politiky (nepřípustné), a Andrej Babiš?

0 0
možnosti

Vy vážně nevidíte ten problém? Samotné dotace jsou hodně problematické, ale pokud už jsou, měly by být rozděleny nějak spravedlivě. Nikoli, že si představitel jedné firmy nastaví dotace tak, aby je dostala hlavně jeho firma. Tím zcela poškozuje trh a poškozuje i spotřebitele. Jako příklad lze uvést dotace na palivo ze řepky (což není dotace EU, ale státní dotace). Vylobboval si jejich prosazení a jako ministr financí si vylobboval prodloužení jejich podpory tak, aby mohla vydělávat jeho firma, která tato paliva vyrábí. Tato firma, mimochodem, díky pobídkám neplatí téměř žádné daně. Takhle se to dělá. A Bicerové tleskají, jak to natřel kmotrům, aniž mají tušení, že největší kmotr je teď on. Vůbec nic se nezlepšilo, je to ve skutečnosti ještě horší.

1 0
možnosti
Foto

8-oa to považujete za zlepšení???

1 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,25
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik