Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby ovšem nebylo těch čínských mobilů a písíček, tak to bych rád věděl, kam jinam by asi tak všichni velcí kritikové Číny koukali /když ČR dnes neumí vyrobit ani zápalky!/. Tak se mi zdá, že by akorát dlouze hleděli do WC mísy...;-O;-(

1 0
možnosti

PC se montují i v Pardubicích. Vlastní to tam Tchajwanci.

1 0
možnosti
Foto

Kdysi se to říkalo o SSSR, dnes to platí pro Čínu. "Jednou nohou na Měsíci, druhou ve středověku."

5 1
možnosti
PJ

V HK se už střílí ostrýma.

1 0
možnosti

Čím to, že na Tchaj-wanu i v Hong-Kongu se tu demokracii podařilo vybudovat, když mají stejnou tradici 5 000 let? Jenom jestli jste moc nepodlehnul čínské propagandě. Afričanům přejete moc pěkné věci - totalitní diktaturu, kde neexistuje vláda práva, neexistují základní lidská práva a státní zvůle si může dělat cokoli. Možná to nepřejete jenom Afričanům, že? Když si člověk vzpomene, jak jste obdivoval Huga Cháveze, asi budete mít k autoritářskému pojetí vlády stále blízko. Kdepak, aby vás zajímali lidi. Že Čína buduje koncentrační tábory pro nepohodlná etnika, jejichž zemi před časem zabrala? Asi pro vás prkotina. Stejně jako ta brutalita režimu proti odpůrcům často i domnělým. Vzhledem k tomu, že politické vězně sklízejí na orgány, je to v podstatě země lidojedů. Nejsem si jistý, zda i toto patří k její tradici. Podobné režimy jsme měli i u nás v Evropě. Ale vy ten režim obdivujete. Bravo.

8 0
možnosti
Foto

ČLR je nekřehčím státním útvarem na světě, což je dáno tím, že Číňané si nerozumějí navzájem, tedy mluví odlišnými jazyky. Jakmile by komunisté to odpískali, tak by se rozpadla.

1 0
možnosti
Foto

Hlavně bychom měli něco udělat, abychom neměli spolu hranice.

2 0
možnosti
PJ

Ano, soudruzi v Číně dosáhli nejvyššího stádia komunismu, otrokářství.

7 1
možnosti
AM

A96d77a64m 28M29a20l60ý

1. 10. 2019 17:47

Navrch huj, uvnitř fuj. To je Čína.

5 2
možnosti
MB

Není sporu o tom, že Čína budí údiv i uznání. Je třeba této poblahopřát, činím tak. Podstatná otázka zní - Co my s nimi a podobně, zda se dá něčemu přiučit, převzít to. Pak za největší blamáž Zemanovy politiky chápu jeho cesty do Pekingu. Jsou potřebné, o tom není sporu, nicméně k čemu ? Náš export hovoří samotný a upřímně - Já se divím! Miloš, by to potřeboval, je věrný a soudruzi na něj kašlou ... !

Jsou tady dvě cesty - USA, země bez tradic, od indiánů přes přistěhovalce. Lhostejno kdo je kdo - ukaž co umíš! Nikdo nic neřídil, nereguloval a povstala skutečná velmoc. Cesta Číny je cestou kapitalismu, kterou řídí komunisté. Prokazuje se, že ekonomika musí fungovat. Stopka našich neschopných komunistů, kteří určité Reformy 1968 zabili! Je až úsměvné, když jsou našimi soudruhy dnes obdivovány v Číně! No a pak je tady spolehlivá třetí cesta - Moskevská. Ta je dobrá, protože nikam nevede. Zase pobaví. Potíže budou hravě překonány - V. Putin nařídil, aby HDP rostl ...

Tvrdím, že od Číny se není co učit. Spolupracujme - navštěvujme se. Zatím fungujeme jako exotická kolonie, která odebírá jejich zboží. Tak podporujeme tamní režim a zatím se to nedaří zvrátit. Důstojnými partnery nejsme, bohužel ... :-)

8 0
možnosti
Foto

No, ať je to jak chce, přehlížet velikost Číny je neprozíravé. Ať už si pod tou velikostí každý z nás představí cokoliv. Skutečnost je taková, že více než 50 % výrobků, které se nám dostanou denně do ruky buď pocházejí přímo z Číny, nebo jsou nakrmeny komponenty tam vyrobenými. To nelze přehlížet. Čas Číny ještě přijde a kdo to odmítá, nevidí si na špičku nosu - bez urážky.

6 0
možnosti
Foto

I19v65a36n 38M20a71r40e66k

1. 10. 2019 16:28

Asi tak p. Kroupo. R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,24
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik