Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

A jak se jmenovala ta banka na které jste se "odborně" podílel? První pražská?

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že rozhodně nezkazí tolik, kolik jste (si) toho po*ral vy, a to jak politicky, tak v soukromí.

1 0
možnosti
AK

Kdyz mate pane autore tolik znalosti o tom, jak se ma spravne ridit svetova velmoc, proc konecne nespravite vas postkomunisticky stat, ktery momentalne a nesmyslne nazyvate Cechie?! Az budete mit vysledky, muztete partnerum radit.

0 0
možnosti
Foto

Stát a jeho kolektivistická schémata jsou vždy cestou do pekel. Socialismus dokáže srazit na kolena i takového ekonomického giganta jako USA.

0 0
možnosti
JL

Pokracovani

To jsem vam, pane Paroubku ukazal v kostce, co se deje v USA dnes. Bez velkych slov o miliardarich a o akciich (ty se letos nemohou rozhodnou jak ekonomie vypada) Jen mala pripominka. Od nastupu Trumpa se ceny akciich zvedly o 19% v prumeru. Proc? To necham jinym ekonomum na vysvetleni. Ne takovym "bridilum" jako jste vy!!

4 0
možnosti
JL

Vazeny pane Paroubku. Jsem velice prekvapen vasi poznamce o deni v USA. Prave jsem se vratil od sveho investora, ktery se postara zpenezeni rocni castky z me investice, kterou si musim vybrat podle pravidel programu 401K. Tuto castku, ktera ma hodnotu 1/4 meho rocniho duchodu, vybiram jiz od roku 2001.

Akcie na burze jsou jen ukazatelem dennich problemu ve state a take ve svete. Americka prumyslova vyroba ukazuje svetu, co je nutno udelat pro dosazeni takovych vysledku. Od nastupu Prezidenta Trumpa se v USA vytvoriloo 7 milionu NOVYCH mist. Dnes je skoro 1 milion neobsazenych mist. Mnoho podniku podporuje financne preskolovani zajemcu pro mista jejich potreby (stara se o to Ivanka Trumpova/Kushnerova)

Jak tento trend prezident nastartoval? Jednoduse. Od druheho dne sve administrativy (22 ledna 2017), odstranuje prekazky prumyslu. Dokazal presvedcit republikany o snizeni dani jak podnikum, tak i vsem pracujicim (21% z vydelku). Volba byla na hranici republikanu (pro snizeni dani) a levicaku ( proti snizeni)

Na tom tretim slibu jeste dnes pracuje. Vyrovnani obchodu se vsemi staty sveta v duchu "fair play". A bez tarifu. Dosahl uspokojiveho vysledku s Kanadou a Mexikem, Jizni Koreou a je na dobre ceste s Japonskem. Ceka ho jeste dva "obri" protivnici a to EU a Cina. Proc EU je znamo od roku 1945. Tarify Evropy jsou vyssi nez tarify USA. U Ciny je to jeste slozitejsi. Vysvetleni je dlouhe. Ale businessman na stolci prezidenta USA ma tu silu a presvedceni dosahnou vitezstvi.

To jsou vysledky tretiho roku prezidenstvi pana Trumpa. Dnesni tlak na "impeachment" prezidenta, je dan nenavisti k jeho osobe z mnoha duvodu. Jeho uspech ukazuje velkou moznost byt znovazvolen pristi rok. Jak rekl jeden poslanec (cerny z Texasu) "..kdyz ho neodvolame dnes, bude pristi rok zvolen na dalsi ctyri roky. A to bude hruza...")

4 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,25
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik