Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P83e27t98r 65B61u55r43i28a35n

11. 7. 2020 16:25

;-D;-D;-D opět bomba plná kotrmelců jako každý jiný článek, který bombasticky ohlašuje vyřešení problému P versus NP (podnikatel versus nemajetný proletariát).

Bydlení od developerů je předražené a mohou si je dovolit jen velmi a středně bohatí lidé. Pro nízkopříjmové, kteří si k němu ani nečichnou, budou určeny komunální byty. A to donutí ty developery snížit ceny. Bomba, záhada zamčeného pokoje.

Ale tohle mě rozbilo totálně: A neziskové společnosti, které se ujmou výstavby nájemních bytů, si ponechají veškerý zisk ve prospěch nájemníků a splátkovosti úvěrů, které si na výstavbu bytového domu půjčí. Tento systém, se kterým nyní přicházejí sociální demokraté, nemusí stát republiku, její státní rozpočet, ani korunu.

Pan Paroubek se infantilně domnívá, že neziskové organizace se tak jmenují proto, že dělají všechno zadarmo.To je opravdu prča přeukrutná. Neziskové se jmenují proto, že nemusí dokládat účelnost a návratnost své činnosti a mohou tak rozmařile fungovat na naprosto neefektivní, předražené bázi. Nákladovost jejich fungování oproti soukromým společnostem je tak mnohem vyšší. A navíc necítí odpovědnost za svoji práci, protože je nelimituje ziskovost. Oni své miliony nákladů na kanceláře, notebooky, auta a nemalé odměny vždy od někoho dostanou zadarmo. Nejčastěji od státu, jehož to podle pana Paroubka nebude stát naprosto nic.

No to se ti budoucí nájemníci levných bytů, jaké svět neviděl, pěkně prohnou, až vystřízliví. :-)

0 0
možnosti

KAŽDÝ nájem jsou v podstatě vyhozené peníze !

0 0
možnosti

Nemohou všichni vlastnit. Kapitalismus znamená často stěhování za prací. Po každé prodávat nemovitost a kupovat jinou a za pár let znovu, to je fakt nepružné, i ztrátové. Náš vzor - SRN, a nemyslím to špatně - polovina lidí v nájmu. Jsou hloupí?

1 0
možnosti

U kterých developerských firem lze najít 50% rentabilitu tržeb (což by odpovídalo tomu, čemu vy říkáte 100% zisk. Nikde, pane expremiére, nikde. Jen ve Vaší hlavě.

1 0
možnosti

J72a92n 57R63á75ž

10. 7. 2020 15:44

Aby stát investoval do stavby bytů se mi sice jeví daleko efektivnější, než když investuje např. do Smartwings. Ale rozhodně by neměla jít většina státem (obcemi) vlastněných bytů s nájmem významně se lišícím od tržního.

Jen malé procento z Paroubkem zmíněných "milionů" příslušníků střední třídy, kteří na pořízení vlastního bytu nedosáhnou, jsou na tom objektivně tak špatně, aby nemohli platit tržní nájemné.

Např. Kdyby Praha a další stejně "postižená"města provedla korekci podmínek, za jakých může majitel byt krátkodobě pronajímat (Airbnb), jak už to dělají mnohá západní velkoměsta, dostanou se i nájmy do výše, kterou si může dovolit každý zaměstnanec.

PS. Vzhledem k výnosnosti, jakou mají byty v Praze se mi např. jeví místní daň z vlastnictví, v porovnání např. s USA, kde tato daň je cca 2% z tržní ceny nemovitosti ročně, naprosto směšná.

0 1
možnosti
Foto

Žádné sociální bydlení!

Pokud se někdo ocitne opravdu v úzkých, což se může kdekomu stát, měla by mu obec na dobu nezbytně nutnou zajistit, případně zaplatit (doplatit) hotelové ubytování.

2 0
možnosti

Nájemní bydlení na úrovni měst, podniků, nemusí být sociální. Město potřebuje učitelský pár, policisty apod. Vůbec se nemusí jednat o tzv. sociálně slabé, kteří většinou byt zhuntují. Navíc může být omezeno časově. Představa pana Paroubka, že to budou stavět neziskovky je úsměvná.

2 0
možnosti
Foto

Hodně špatná sranda Rv

S takovýmito tématy se nežertuje !!

2 0
možnosti

A další, nekonečné návrhy, jak poškodit lidi - ČSSD zajistí levné bydlení !

Situace je špatná jistě, vinu nese vláda = ČSSD je její součástí. Proč již nekonala ? Stát nemá byty stavět - nemá ovšem bránit jejich rozvoji. S tím i souvisí Zákon o povolován, stále není hotov ! (Mj. začala s ním p. Jourová - Šlachtová - nyní Dostálová). ANO - Asi nespí, furt na tom makají ... !

Nápad, že obce převezmou od developerů 25% bytů a budou je sociálně přidělovat ? To je to korupční prostředí + pokud by skutečně prošlo = Logicky to zvýší cenu bytů ! zbylých = Poškození poctivců ! (To říká pan Kovanda) ...

Sen ČSSD, že nájemné bude pouze do 30% příjmů rodiny a zbytek uhradí stát ! Tak se staneme vysněným Rakouskem ? Výborně ? Opět si dělat srandu z těch, kteří svou pílí a odvahou jdou za svým bydlením + ještě mají ze svých daní přispívat těm, kteří nekonají ? Vážený Jiříííí !? ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Takových nápadů na různé druhy zákonů měl sám pan Paroubek svého času coby předseda ČSSD nejméně 20 pytlů a nakonec z nich, protože o nich nechtěli hlasovat ani Marťané - nezbylo vůbec nic - protože žádný zákon na celém světě ještě žádné byty nikde nepostavil.

5 0
možnosti
  • Počet článků 838
  • Celková karma 27,57
  • Průměrná čtenost 1918x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik