Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Paroubku. Dohody mezi Izraelem a se staty na Arabskem poloostrove jsou dusledkem rozdilu v naborenstvi muslimu. Iran je tim jednim ohniskem. Saudska Arabie tim druhym. Rozdilnost v pojeti uceni Islamu je treba chapat jinak. Ten kdo vyhraje nad tim druhym, bude chapan jako ten spravny pristup k Islamu po Mohamedovy.

Sila Izraele je vlastne ta moznost, jak ukazat svetu duslednost cest pro uzavreni techto dohod. Palestinske vedeni odmitlo byt soucasti techto hodnot. Neuvazenost vedeni techto ubozaku ukazuje na dalsi obdobi neklidu na jejich uzemi. Uzasne a neuveritelne.

Politika Trumpovy administrativy je jasna. Ukazat silu americkych zbrani (lokalne) a tim dat cas vudcum techto ohnisek k premysleni, co je pro ne lepsi. Ti velci jeste nepochopily. (ale pracuje se na tom) Ti mensi jeste spolehaji na moznostech vlastnich a na pomoc tech velkych. Ty kroky Trumpovy politiky jim jeste nedosly do jejich mozku. Venezuela, Cuba, Severni Korea a Iran jsou ty zeme, ktere nepochopily. Sirie jiz zacina chapat. Dobre pro ni.

Jsem jen obycejny obcan CR. Proti vam jsem to velke h...!! Ale napsal jsem take nekolik politickych "zvastu", aby ctenari porovnali, kdo vic keca. Cekam na dalsi souboj s vami. Snad priste pouziji vice ironie. Ta se na vas hodi. Preji prijemny den.

0 0
možnosti
JH

Nic nového, čeští novináři jen tu svou servilnost k Sovětskému svazu, zmodernizovali na servilnost k USA!

0 0
možnosti
Foto

Začnu od konce - váleční štváči a notoričtí agresoři sedí především v Moskvě a v Pekingu, desetiletka Obamova mezinárodně-politického flákání spustila z Ruska i z Číny řetězec agresí, které teprve drsná Trumpova politika alespoň zpomalila.

Co se raket z Kaliningradu týče, ty už jsou na nás zaměřeny dávno. A i díky po zuby ozbrojenému Polsku u toho zůstane, neboť na víc než na vydírání, korumpování evropských politiků a hrození pěstičkou upadající Rusko nemá.

Zabití Sulejmáního mělo dalekosáhlé důsledky, které vidíme dodnes - zmrazení válečných ambicí ajatolláhů je téměř hmatatelné, oslabování Hammásu v Libanonu i v Palestině rovněž.

Izraeli se naopak otevírá cesta k vyřešení Palestiny podle vlastních not jednou provždy. "Velký Izrael", moderní a demokratická federace zahrnující i palestinská území bude konečně úlevou i pro Palestince.

Nord Stream 2 je vrcholnou hanbou německé poválečné politiky. Soukromý kšeft exkancléře Schrödera ukazuje, jak hluboko klesla německá levice. Bádá-li pan Paroubek po důvodech pádu německé / i české/ sociální demokracie, zde má příklad přímo učebnicový.

Pan Macháček má téměř ve všem pravdu. Nejspíše proto, že jeho světonázor v posledních dvaceti letech neformoval pobyt ve stranických sekretariátech.

5 0
možnosti
Foto

Když jeden válečný štváč bude mít v ruce dětskou pistolku a jiný kulomet (rozpočet na obranu USA je snad desetkrát vyšší než Ruska), který z nich více a reálněji ohrožuje světový mír?

1 2
možnosti
JD

JAKÉ MEZE EKONOMICKÝCH MOŽNOSTÍ ?? přece dluhy se neplatí :-) že, paroubku ... nebo si už zapomněl ??

0 0
možnosti
JK

J95a58n 27K25a85r52a82s31e59k

21. 10. 2020 14:01

pan ing rekl:

"Paní Němcová, já vím, že nemáte ekonomické vzdělání, nemůžete tedy vědět, co je to politika státního dluhu. To je bežná věc, kdy prostě státní dluh až na výjimky se málokdy splácí. V té dluhové službe, podívejte, v Německu třeba, v Německu, kde je ten deficit k HDP přes 100 %, tak nikdo neuvažuje o tom, že by se to splácelo. A oni mají vetší schodek ze státního rozpočtu k HDP než-li my. Takže oni splácejí úroky, tak jako je splácíme my. To je bežná praxe u státního dluhu."

Problem nebyl nikdy Paroubek, ale to mnozstvi bezmozku v nasi vlasti.

1 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,24
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik