Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Česká levice nemá nic společného se sociálním smýšlením. Tudíž v této sféře neučinila nic pozitivního. Takže co s ní? Na smetiště dějin.

2 0
možnosti

J85a85n 97R46á25ž

24. 1. 2021 18:32

Pro mne jsou reprezentanti správného sociálního smýšlení dva politici, paradoxně se politicky hlásící ke konzervatovní pravici. Konrád Adenauer a Ludwig Erhard, jejichž projekt sociálně tržního hospodářství byl scénářem toho, co historie nazývá "Německý hospodářský zázrak".

0 0
možnosti

Nevím zda-li je v koncích, nicméně dobře to pro ni nevypadá. A jakožto bývalý volič ČSSD asi takto: dokud v ní budou takoví prozápadní a proameričtí patolízalové jako je třeba Petříček, tak z mým opětovným hlasem počítat nemůže.

0 0
možnosti
Foto

R66o47m48a40n 71K46o24z89e31l

23. 1. 2021 23:32

Jsem přesvědčen, že spoustu voličů vám ztratil Jiří Dienstbier, kdysi nejpopulárnější politik. A i já jsem ho volil za prezidenta. Ale jak začal protěžovat menšiny a úprchlíky, tak konec, ostatně i jiní voliči to tak měli, když v posledních senátních volbách získal pouhých 8 %.

Není od věci připomenout, že v roce 2005 si tehdejší předseda ČSSD Gross začal myslet, že levice už tolik netáhne a chtěl posunout sociální demokracii do středu.

1 0
možnosti

To co socanům poztrácel Sobotka je už nenávratně pryč. A většinu z toho co zbylo, poztrácel Hamáček. Zbylí levicoví voliči (tj. netáhla, které společnosti nic nedávají a jen berou) dnes volí ANO.

Kde chcete, pane Paroubku, hledat nové voliče pro ČSSD?

5 0
možnosti

Paroubku levice je vyrizena a to je vporadku.

3 0
možnosti

Tak tak, naopak díky spásné pravici tu budeme mít ráj. :-)

0 2
možnosti

Myslím si, že celá složitost ČSSD tkví v odpovědi - "A je vlastně je, typickým voličem, na koho se cílí" !? Upřímně, celá levice v Evropě je v defenzivě a v ČR zejména, důvodů je kopec : Vznik účelovo, ještě více populo stran - hnutí ...

Klasická dělnická třída vymizela. O starší voliče, důchodce, se stará "Táta pracujícího lidu - Oligarcha" ! Vlevo - Exisuje extremní přetlak - ČSSD, KSČm a Hnutí ANO. Tři levicové strany, to je strašně moc ! Vládní angažmá = Oranžová rohožka ! ODS těžko vyčítat zrušení Superhrubé mzdy - Měli v programu už dávno ! Problém je, že kolaliční partner ANO, bez problémů ČSSD zradí ! Kdo je tedy tím typickým voličem ? Ti levicově orientovaní si řeknou - "Máme našeho A. Babiše, s tím nám bude lépe" ! Stále nás něčím obdarovává = Jistota desetinásobku ! ! Mouřenín posloužil - Rohožka může jít ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Aby se člověk uživil propagandou, musí mít tato určitý obsah, a to pravicový - jinak zajde hlady.

0 0
možnosti

Miroslave, lehce upozorňuji na paradox dějin. Nyní KSČm a ČSSD - Hnutí ANO podporují. Platí za to nesmírně draze - V podstatě rovina sebe - obětování se. V jejich bytostném zájmu, to má být přesně naopak ! Čím dříve bude pan Bureš eliminován, tím logicky mají větší šanci k přežití ! To nemluvím o budoucí sociální poptávce - ČR je v krizi a bude ještě větší ! :-)

2 0
možnosti

J91a81n 41R96á12ž

23. 1. 2021 18:03

Na otázku v nadpisu se dá odpovědět takto:

Klasická levicová ideologie, jak je u nás reprezentovaná komunisty a v ČSSD u mnoha i vládních činitelů archaicky přetrvává dosud, v koncích bezesporu je!

A je to i vidět na volebních výsledcích stran prezentujících se jako klasicky levicové v celé Evropě i předvolebních průzkumech u nás.

Moderním trendem je levicová ideologie u nás reprezentovaná Piráty a v Německu "Zelenými". Tyto strany se staly vábničkou pro mladé, kteří na vlastní kůži nepoznali, jak je ideologie socialismu, dnes se ukrývající za nálepkou "liberální demokracie" zhoubná pro svobodu člověka a proto zažívají svůj boom.

Ovšem stávají se i původcem zmatků na politické scéně, kdy jejich ideologii legalizuje např. ještě nedávno křesťansky konzervativní strana CDU v Německu, kdy její nové vedení CDU populisticky koketuje s možností utvoření vládní koalice se Zelenými. Nevylučoval bych, že by i Fiala neodmítl u nás nabídku Bartoše na spoluvládnutí ODS s dvojkoalicí Pirátů a Starostů.

Takže v Německu se vůdčí stranou levice stali Zelení , u nás Piráti. Tradiční levicová SPD jde v Německu do kopru stejně jako v ČR ČSSD a KSČM..

2 0
možnosti

P34e23t86r 10B59u89r69i39a77n

23. 1. 2021 17:36

;-D levné komunální byty stavěné pomocí neziskovek...perla všech perel. Ale jinak mi docela mrzl výraz na rtech: sektorová daň, bankovní daň, progresivní zdanění...tedy jen krást, žrát a dirigovat.

Trochu vtipný byl až ten závěrečný výčet toho, co všechno ČSSD ani po šesti letech ve vládě naprosto nezvládla (a mělo by se udělat). Já zase v jednom svém blogu napočítal přes deset zákazů, regulací a omezení, které stihla ČSSD vygenerovat za jedno volební období. Prakticky se dá říct, že to vždy byli největší škodiči národa (spolu s Lidovci).

1 0
možnosti

Problém ČSSD v zásadě spočívá jen v tom, že se už i ostatní partaje chovají populisticky. Kde jsou ty časy, kdy se volby vyhrávali zrušením smyslupných zdravotnických poplatků:-(

3 0
možnosti

P54e42t48r 26B71u73r94i21a14n

23. 1. 2021 17:37

A zavedením pastelkovného :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,02
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik