Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Ne, že bych Hamáčka přímo musel, nicméně je to pro mě menší zlo. Teď ještě zbývá vyrazit toho prozápadního panáka z ministerstva zahraničí, definitivně skoncovat s tím nesmyslným nápadem na předvolební koalici se Zelenými, poněvadž žádné předvolební slepence rozhodně volit nebudu a teprve pak můžu po letech opět uvažovat o opětovnou volbu této partaje.

1 1
možnosti

Takže vy byste raději "provýchodního" ministra zahraničí? A že se od roku 1999 (vstup ČR do NATO) a 2004 (vstup ČR do EU) řadíme k západním strukturám, vám nevadí?:-/

0 0
možnosti

P35e52t32r 14Č66e22j41k84a

11. 4. 2021 21:35

1.) jsem přesvědčen, že mnoho zdejších komentujících ČSSD nikdy nevolilo a nikdy by jí ani nevolilo ať by byl v jejím čele kdokoliv.

2.) začínám mít pocit, že ČSSD začíná konečně chápat, kdo jsou či mají být její voliči.... ČSSD nemůže a nemá být "Pirátský B tým".... pro levicového pražského liberála tu jsou mnohem "přitažlivější" alternativy a právě "osobnosti" či programové body pro tyhle "pražské liberály" vždycky budou odpuzovat a odhánět tradiční voličský elektorát ČSSD.

3.) naprosto nesouhlasím s tím, že ČSSD má být stranou pro pobírače sociálních dávek.... neměla být. ČSSD má být stranou, kterou volí například státní zaměstnanci (například učitelé), obecně - má být stranou "zaměstnanců" (v podstatě nejblíž odborům).... To znamená, že například tlak ČSSD na zvyšování mezd (prostřednictvím zvyšování minimální a na to navázaných zaručených mezd, či zvyšováním platů ve veřejné sféře) je (respektive bylo) zásadně v pořádku - akorát je potřeba to vidět skutečně v kontextu ekonomické situace a vědět, kdy na to tlačit silněji a kdy vůbec.... Teď je (a myslím, že tak rok, dva ještě bude) například ta druhá situace. Teď je situace, kdy hlavním cílem ČSSD má být udržení zaměstnanosti - což se neobejde ale bez pomoci firmám.

4.) tzn. výhledově programové cíle typu zkrácení pracovní doby (a ono by stačilo začít započítáním půlhodinové pauzy na oběd do pracovní doby), snížení odchodu věku do důchodu pro fyzicky poškozující profese i ta progrese zdanění (a ta pásma zmíněná Onderkou vůbec nejsou "přehnaná" v míře progrese) apod. jsou pro ČSSD takový.... "návrat k programovým základům" - tohle odpovídá tomu, co ČSSD má řešit. A za sebe, jsem přesvědčen, že návrat ČSSD v podobě silné strany přijde - teď je "špatně" firmám, což samozřejmě povede k tomu, že v návaznosti na to "bude špatně i zaměstnancům" a půjde o to, jak to budoucí vláda bude řešit (příští volební období totiž bude i problémech typu zákoník práce apod.)

0 0
možnosti
MK

Hamáčkovi jsem fandil. On má největší šanci poslat ČSSD mimo sněmovnu.

3 0
možnosti
ZJ

Z tohoto hlediska byl asi dvojka

0 0
možnosti
JP

J78a61n 61P57a12v86l62í24k

11. 4. 2021 14:25

Myslím, že není daleko doba, kdy na tomto blogu bude moudra o svých úspěších připomínat také Hamáček. Bude veseleji.

4 0
možnosti
RK

Fandil jsem Hamáčkovi. Nechci, abyste byli na podzim ve sněmovně. A koukám, že si to nepřejí ani vaši členové ;-D

6 0
možnosti
AM

To byl takový sranda sjezd.

Jan Hamáček byl úplně dokonalý -- jsme skvělí, jsme výborní, kdyby nám to ANO nekazilo, tak jsme nejlepší na celém světě. Kovidovou krizi jsme zvládli fantasticky, prosadili jsme ve vládě ohromné množství našich programových bodů, lidé nás milují a oceňují a budou nás volit...

Realita? Máme největší počet mrtvých na covid na světě, plácáme se v devastující 4. vlně, zadlužujeme stát takovým způsobem, že se z toho nevyhrabeme za dvacet let a utrpí všechny sociální a obecné služby -- ukazuje se, že polovina z astronomických výdajů s covidem vůbec nesouvisela, k tomu daňová reforma v naprosto nevhodnou chvíli, které soc. dem. měla zabránit, ale neudělala to, k tomu totálně projeté všechny poslední volby a vyhlídka na vypadnutí ze Sněmovny (poté přijdou na řadu dluhy, prodej Lidového domu a úplný rozklad strany).

Tím hůř pro realitu.

Blahopřeji ČSSD k sjezdovým výsledkům.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
AT

To jste se dobře odkopal. A taky další vám podobné: je prostě nutné sledovat, co chtějí voliči a podle toho otočit kormidlo. Bez ohledu na nějaké své zásady a přesvědčení. Myslíte, že to může vydržet déle než jedno volební období? Ostatně váš enfantteribl Rath je toho typickým příkladem. Tomu to sice vydrželo déle, ale jak skončil.

0 1
možnosti
MB

Tak si gratulujte, nikdo jiný to za vás neudělá. :-)

0 0
možnosti
Foto

Tak Hamáček dokončí vaše dílo.

Pošle ČSSD do zapomnění

1 0
možnosti
JR

J39a14n 67R79á41ž

11. 4. 2021 18:41

S Petříčkem by to bylo jistější.

0 0
možnosti
Foto

Ono je teď v podstatě jedno, kdo bude předsedou ČSSD a s jaký bude volební program ČSSD. Nic z toho jim už výrazně nepomůže.

4 1
možnosti
Foto

To není tak zcela pravda.

Pokud by došlo ke změně ve vedení ČSSD mohlo by se jim vrátit část voličů čo jim přeběhli k Babišovi. S Hamáčkem k tomu není důvod ten je Babišova podržtaška

3 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,02
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik