Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Německo obchod s Čínou během pandemie zredukovalo, např. si ve vysoké míře zajistilo různé věci potřebné proti covid-19 ze západ. států či z domácí výroby. Po odchodu Merkelové (se zvláštní minulostí z NDR) by SRN měla zvážit, zda nepřejít na plyn z Norska. To bychom měli zvážit i my, jak to učinili Poláci.

0 1
možnosti
ZZ

;-D;-D;-D

Blahoslavení chudí duchem !!!

0 0
možnosti
VB

Bidenova administrativa si v mnohém počíná velmi dobře, plní různé sliby voličům, myslí na to, že je třeba chránit svět před nukleár. válkou vč. kybernetického terorismu. Ale slušný politik se s jedincem, o němž by psychiatr R. Honzák užil diagnózu sociopat, stejně nedomluví, i když to tak chvíli bude vypadat. Jedinec s nelichotivou diagnózou bude předstírat vstřícnost, dokud se mu to bude hodit pro jeho nikoli bohulibé cíle. Pak zase nějakým způsobem udeří. A to není problém jen Ruska, těch divných jedinců u moci je bohužel víc, v různých dalších zemích.

0 0
možnosti
PK

Dva momenty jsou mj. zajímavé v souvislosti se setkáním s Putinem, jednak to, že ho o i vlastní kongresmeni (15) vyzvali ke spolupráci s Ruskem a ne ke konfrontaci. (viz prohlášení Pramila Jayapal, vedoucí Kongresového senátorského výboru).

A posléze to, že ačkoli evropští vůdci vyjádřili podporu Bidenovi, nebudou se asi nadšeně točit kolem USA , které se rozhodly hájit své zájmy, bo Němci staví Nord Stream 2, jejich podnikání je svázáno s čínským trhem, mnoho evropských zemí nechce investovat do své obrany - to vše opět ukazuje, že Amerika by mohla zůstat sama se svými úkoly a zdá se, že spojenci se do podpory příliš vehementně nehrnou. Takže asi lze v blízké době očekávat i setkání na nej úrovni s Čínou....a pak se uvidí...btw. lze souhlasit s autorem, že pan Biden má více zkušenosti v oblasti ZH, než jeho předchůdce...

0 0
možnosti
ZZ

No vypadá to spíš na to, že Biden nedal před kamerami najevo, že toho moc spolu nedohodli a Putina k ničemu nedonutil. Členové Bidenova doprovodu byli z chování svého prezidenta po schůzce rozčarováni.

;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 838
  • Celková karma 28,45
  • Průměrná čtenost 1918x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik