Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemusíte nám vypisovat detailně o co téhle straně jde. My to víme už 20 let. Já to zkrátím:

- strkat své zobany do peněženek druhých

- okrádat a hodovat z cizího

- slibovat nesmysly

- přerozdělovat ukradené

- dirigovat, zakazovat, šikanovat a hrát si na vládce světa

- po nás potopa, hlavně že teď jsme u lizu

A mimochodem, když už si dáte tu práci sesmolením takových ideových canců, jsou vám ti, kterým to má být určeno, takovými póvly, že nemáte ani špetku serióznosti a odvahy reagovat na jejich připomínky v diskuzi, hrdino z komiksu?

A tohle: Velmi ostře vystupuje strana v programu proti lichvě.

...to je jako co? Lichva je u nás zákonem zakázaná, vy akademiku, takže vy jste proti porušování zákona? A z toho si voliči jako mají urvat límec, nebo co? A co proti obchodu s drogami, s lidmi a loupežným přepadením, proti tomu jste taky? Anebo pro, povídejte.

1 0
možnosti

Dokonalý úkaz ř alpinismu. Ale kdyz mohli vzít zpět Haška, na Paroubka se taky může dostat...

2 1
možnosti

V bytové politice má ČSSD pravdu, celá západ. Evropa si ověřila, že některé věci zvyšují zbytečně ceny nájmů i ceny nových bytů, takže napříč Evropou se zvláště ve větších městech omezilo čachrování s obecními a družstevními byty, žádné či velmi omezené krátkodobé podnájmy / pronájmy. Nezisková družstevní výstavba s tím, že s těmito byty nelze pak čachrovat (buď v nich bydlíte nebo ho nemáte), to dnes patří k nejmodernějšímu bydlení např. v německy mluvících zemích, stejně tak ve Skandinávii. Také jsou lépe upravena práva nájemníků, lze se bez soudu dovolat k nezávislému orgánu, pokud obec či družstvo dělají chyby.

1 0
možnosti

ČR má 10.5 milionu obyvatel a skoro 5 milionů bytových jednotek, z toho podle posledního šetření v r.2018 600 tis. neobsazených. Problém nedostatku není v tom, že bytů je málo, ale v systému. Nedá se to vyřešit zcela, ale částečně zlepšit ano. Jestli se ale vše tlačí do Prahy, i sklady, nemůžeme se divit.

1 0
možnosti

ČSSD by se neměla omezit jen na to, komu co dát ze stát. rozpočtu apod., měla by se věnovat i lidsko-právní oblasti, která nemusí stát peníze na víc, ale zvýraznila by práva různých občanů. Např. nad sociál. ústavy by měl být zákonem a institucionálně řešen soustavný dohled, nakolik jsou dodržována práva obyvatel ústavů (právo na informace, na ne/poskytnutí souhlasu ke zdrav. péči, na návštěvy aj., např. SRN definovala nepodkročitel. minimum, může to kontrolovat místní úřad a zdrav. pojišťovny vč. přizvání zástupce občanů z místní komunity). MPSV nestačí na celou ČR, úrovní kontroly by mělo být víc. Podobně zdrav. pojišťovny by měly mít "zástupce pojištěnců", např. právníka pro poradenství.

0 0
možnosti

Já ČSSD přeju, aby se dostala do poslanec. sněmovny, protože zdravěji se vyvíjí demokracie a právní stát vč. dostatečné oponentury návrhů zákonů, když středopravice a středolevice či moderní levice západ. stylu se vzájemně vyvažují průběžnou diskusí. Dnes si "pravice" a "levice" v západ. zemích v mnoha věcech neodporují, všichni vědí, že je třeba určitá obrana (např. Evropy), že není možná významná nespravedlnost v důchodech, že je nezbytná solidarita ve zdravotní péči. ODS ale v minulosti měla pravdu, že zdravotnictví je třeba osekat, vč. počtu nemocnic, nadměrná síť lůžek nezabránila 30 000 úmrtí na covid-19, je lepší mít síť přísluš. lůžek úspornější (např. Švýcarsko), ale vědět kam který zdravot. stav vézt záchrankou (kde bude vybavení i zkušený personál). V SRN, Rakousku ani Švýcarsku nikdo nezpochybňuje nutnost regulace počtu nemocnic i lékař. ordinací, nezpochybňují to ani dnes po roce pandemie, stále nemocnice i ordinace regulují, ČSSD na to musí rovněž sebrat odvahu. Sociál. demokracie v uvedených zemích nešetří na pacientech, ale brání systémovému plýtvání ve veřej. službách (plánování sociál. ústavů v regionech, plánování nemocnic, někdy i redukce počtu zdravotních / nemocenských pojišťoven.

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

J76i73r96i 93B52o35r

23. 6. 2021 13:02

Jyrka se snaží.

2 1
možnosti

Děkujeme, odejděte. Kostek, kruhů a hlavně dluhů máme v podání socanů po krk. :-P

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS