Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

A tohle píše člověk, který nás vystavil napospas ruským raketám, protože i radar zřejmě pokládal za "útočnou zbraň"

7 0
možnosti
PN

P23e49t13r 23N19e92d83v70ě88d

24. 5. 2022 12:11

Taky jsem si o té technice myslel, že je zbytečná. U tanků si to myslím ještě tak nějak dál, ale po tom, co je vidět na Ukrajině je vesměs všechna ta technika moc šikovná na obranu a vypráskání případných vetřelců. Každopádně by se mělo spíš uvažovat pro řekněme dvacetileté muže povinná třeba tříměsíční vojenská průprava. Bez nablblého pochodování. Jen aby získali nějaké zkušenosti jak přežít a ovládat ty jednodušší účinné zbraně...

0 1
možnosti
PK

Průprava zcela k ničemu. Zbraně se mění. Navíc se vám vše do pár měsíců vykouří z hlavy. A to říkám jako ten, co absolvoval vojnu.

0 0
možnosti
Foto

J73a33n 90H16o77r65n77í44k

24. 5. 2022 11:08

Ve světle právě probíhající války na Ukrajině působí tento blog opravdu hloupě. Asi jako kdybych já kafral do kulturistiky.

8 0
možnosti

Nebo Paroubek do čínského cvičení.;-D

1 0
možnosti
Foto

Tady nepokrytě lžete. "tanky, americké stíhačky, vrtulníky, dalekonosná děla, tedy systémy určené výhradně k dobývání území nepřítele

Zdroj: https://paroubek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787540"; A moje babička mi vždy říkávala:" Kdo lže, ten i krade".

11 0
možnosti
Foto

To bude objev z naučné literatury - cituji:

"Tank naproti tomu jest zbraní ú t o č n o u (pozn. zdůraznění opsáno přesně dle originálu). Jeho účelem jest přiblížiti rychlopalná děla za ochrany pancéře přes všechny umělé překážky a okopy na nejbližší vzdálenost k protivníkovi a zlomiti přímou palbou zblízka jeho odpor a usnadniti takto pěchotě postup a opanování silně opevněných pozic..."

(Zdroj: http://www.vojenskerozhledy.cz ... útočná vozba, pdf)

https://www.vojenskerozhledy.cz

0 0
možnosti
PK

"Místo debaty o nákupu těchto systémů slyšíme jako více méně hotovou věc, že vláda nakoupí tanky, americké stíhačky, vrtulníky, dalekonosná děla, tedy systémy určené výhradně k dobývání území nepřítele. Nějak tomu nerozumím"

To skutečně nerozumíte. Jste slepý, že nevidíte, že právě TYTO zbraně nutně Ukrajina potřebuje k OBRANĚ své země? 8-o8-o8-o

7 0
možnosti
JL

čekají nás divné časy: stát je slušně zadlužen, vláda bude nakupovat drahé zbraně, ale měla by také pracovat na výstavbě dalšího jaderného reaktoru a investovat do transformace energií na ne-fosilní. Co tam ještě máme? ...

0 0
možnosti
JK

J74a22n 89K16a30r63a11s74e84k

23. 5. 2022 22:22

pan Paroubek je presne ten typ, jak ho popsal Kundenre v te jedne povidce - nekdo , kdo musi stat vzdycky na druhe strane barikady. Ma zasadne opacny nazor - je to vpodstate jen takova poza, ale nekdo je takhle postizeny a vlastne s tim nemuze nic delat.

Napr. u V. Klause je to podobne.

5 0
možnosti
Foto

připravujeme se na válku. včera směrnice ČD o nástupu zaměstnanců v případě války (na našem území ?), zítra mobilizační plány ...

0 0
možnosti
Foto

No furt lepší být připraven, než se pak tváří v tvář Rusákům divit.

10 0
možnosti
DK

Paroubek se udržuje při životě psaním blábolů. expert na všechno, od mezinárodních vztahů po rodinný život, teď ještě útočné zbraně.

Paroubek má prostě nekonečně hluboké dno.

10 2
možnosti
MB

Jsem zmaten. Nerozumím psanému textu. Jak se rozeznají zbraně? Puška má náboje obranné a zase jiné, útočné? Tank jede vpřed, tedy útočí - pokud couvá brání? No a ta třešinka na dortu! Radar v Brdech, nás měl přece chránit. Září 2009 - "Konec radaru, je vítězstvím lidu", říká Paroubek. "Kterého"? Říkám zase já. V Kaliningradu jsou rakety Iskander i S 400, míří na ČR.Zřejmě tedy budou obranné? Radar není - rakety jsou. Za který lid, Jiří vlastně mluvil ... ?:-)

18 2
možnosti
Foto

Jak se rozeznávají zbraně? Přece záleží na tom, kdo je má v ruce, a na čí straně stojí pozorovatel.

V daném případě, z hlediska autora, jsou zbraně ruských vojáků obranné, kdežto zbraně ukrajinských nacionalistů útočné.

Má to logiku: Rusová brání své dobyté pozice, která ukradli, a zlí Ukrajinci na ně útočí, aby šli domů. :-)

11 1
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,24
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik