Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Právě že uvědomuje, a proto "rozhazuje" pomaleji a ostražitěji než Babiš, ostatně jí nic jiného nezbývá. Ale přidáním 10% státním zaměstnancům mě zklamala. V soukromé firmě, kde pracuji, se zvyšovalo maximálně o 5%. Velké skoky ve zvyšování platů v minulosti destabilizovaly ekonomiku, vedly k rozvratu celé společnosti a jsou hlavní příčinou inflace.

2 1
možnosti
ZZ
Foto

J22a77n 68P77r37a63ž73á86k

11. 10. 2022 20:18

Uvědomuje si autor hloubku problémů svých článků?

3 0
možnosti
ZZ

On ty problémy teď nedělá - pouze je komentuje - stejně jako např. Šafr.

;-)

0 0
možnosti
JK

Já bych chtěl poprosit, jestli byste v příštím blogu mohl vysvětlit, proč by Ukrajinci neměli zlikvidovat nějaký most, když po něm rusáci vozí zbraně a zásoby těm svým hordám. Vždyť jim to tou likvidací mostu hodně ztížili a rusáci zase pokročili k porážce. A o to přece jde, ne? Lupičům a vrahům je přece třeba se bránit. Co si o tom myslíte? Klidně do toho příštího blogu přimíchejte nějaká čísla a sebechválu, i ty rusáky si klidně pochvalte, to myslím přežijeme, ale to vysvětlení bych fakt prosil...

8 1
možnosti
ZH

Paroubek nic vysvětlovat nemusí. Ty jeho fantazie o ukončení války mohou mít právě jeden jediný důsledek - porážku Ukrajiny a její anexi Ruskem. Ale máme tu nepříjemný precedens s anexí Rakouska a Sudet. Tím zlo neskončilo, ale naopak začalo.

6 1
možnosti
ZH

;-D;-D;-D Naše vláda může uvažovat o ukončení války jak chce. Ale zastavit ji může jen Rusák. Jeďte za Putinem a jeho komplici a přesvědčte je, ať zastaví válku na Ukrajině a stáhne armádu domů.

13 0
možnosti
PK

Neustále se tetelíme blahem když roste HDP. Je třeba ale brát v úvahu nakolik je ten růst prospěšný pro "občana". Za mého mládí také neustále rostla výroba zboží, vývoz, často i zisk a občan to nepociťoval.

0 0
možnosti
ZZ

Ale občan to pociťoval, jen vy jste byl na to pociťování ještě příliš malý a bohatě vám stačil ke štěstí ten dřevěný kačer, kterého jste za sebou tahal.

;-)

0 4
možnosti
Foto

Jasně, poslední odstavec je náš starý dobrý známý Jiří Paroubek. Skloňme hlavy a strčme je do útrob Vladimírovi. A tak nějak nechme zdechnout Ukrajinu, co je nám po ní, že? Vždyť je to samý vekslák a prostitutka. A Vláďa otevře kohouty a občané se ohřejí a budou se tetelit blahem, jak jsme zase přečůrali svět, který má místo tepla morálku.

Co takhle výlet od Kyjeva mezi občany, pane? Třeba na ty ulice, na které ten lidumil posílá amonál? Tam zkuste cosi o míru s Ruskem. A pak nám popište, co se dělo.

12 1
možnosti
OD

O33t82a 88D51v94o59r23a74k

11. 10. 2022 15:47

Moc pěkně napsáno R^

2 1
možnosti
MB

Proč tak složitě?Naše ekonomika se vyvíjí špatným směrem od roku 1948. ČSSR, jako pýcha nejprůmyslovějšího státu. Orientace na těžký průmysl, bez ohledu na ŽP. To vše za cenu mega energetické náročnosti. Soudruzi to neřešili, proč taky? Naopak, pilně konali. Očekávaný krach přišel. Následoval levný výprodej zahraničí. Tragi - Komické, kdy to přípravný výbor levice dnes kritizuje.

Uplynulo 33 let. Každou vládu je možno zkritizovat. Co udělala, pro dohnání toho ztraceného? Kde jsou moderní fabriky v českých rukou? Digitalizace státu a umenšení úřadů? Robotické výroby. Avast to samostatný nezachrání. Dotace velkozemědělcům rovněž nikoliv. Infrastruktura škoda slov, hurá o rychlovlacích se začíná mluvit. Poslední zašantročená rafinerie Unipetrol. Samozřejmě, jde za soudruhem Burešem. Polsko je vysmáté a děkuje nám. Staví si své dálnice, klade roury k moři a klepou si na české čelo ...

Jiří, ten půdorys rámce průmyslu je pořád tady. Přednost a zátěž zároveň. Co hůře, sázka na automobilový průmysl se převrací. Evidentně, je to neudržitelné. Tvrdím, že to nevyřeší žádná vláda. Vy sám, jako premiér sklízíte díl svých plodů. Co je možno dělat? Klasika, nadávat na vládu současnou ... :-)

U

8 1
možnosti
ZZ

Máte to hodně pomýlené.

Co nám po r. 1948 zbylo, než jít cestou těžkého průmyslu, když jsme po roce 1945 vyhnali tolik Němců, kteří prakticky vybudovali a drželi náš lehký průmysl ? Dovezení romové je bohužel nenahradili.

Zprivatizované fabriky po r. 1989 sloužily jen jako záruky pro vytunelování bank a úřednický aparát se rozrostl do nebývalých rozměrů. Babiš nic neprodal, ale naopak zachránil desítky krachujících farem a potravinářských podniků. Náš systém přerozděování dotací je založen na podpoře měkkých projektů - a nikoliv tak, jak je tomu v Polsku - na podpoře tvrdých projektů a zemědělství - a to už samotného počátku vstupu do EU.

Zemědělství v Polsku je podporováno cca dvojnásobně oproti tomu našemu - na jednotku plochy i jednotku produkce.

Nemáme odvahu říct otevřeně, že podpora zcela zbytečných měkkých projektů je cestou do pekel.

;-(

1 1
možnosti
Foto

"Člověk nemusí být nijak zvlášť ekonomicky vzdělán, aby pochopil, že se české hospodářství letos vyvíjí zcela špatným směrem."

A naopak, může být ekonomický vzdělán, a přesto nechápat vůbec nic.:-/

7 1
možnosti
TC

Chyběl jsi mi, sexy mozku, ale číst to nebudu. Nechci si kazit dobrou náladu, ty ruskej noku.

7 0
možnosti

R^ Taky se spokojím jen s diskusí.:-)

1 0
možnosti
LP

Pokud se nám nebude dařit, naši partneři nám pomohou.R^

0 0
možnosti
Foto

Já bych povolal Paroubka, ten to vyřeší.

2 2
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,24
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik