Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dál si sníte svůj sen o světovládě Ruska a Číny.....jak zachová Čína demokratický systém vidíme v Honkongu...Politika jedné Číny je přežitek mimo reálnou skutečnost. Je třeba uznat svobodný a nezávislý Tchaj-van.

1 0
možnosti

Zajímavý příspěvek, akorát mám jednu obří výhradu.

Tchaj-wan není oblíbenou destinací českých pravicových politiků, ale politiků hlásících se k agresivnímu liberálnímu bolševismu, totalitní rovnostářské ideologii hlásající heslo "kdo není s námi je proti nám". Tito rozhodně nemají se skutečnou českou pravicí nic společného.

4 2
možnosti
Foto

Měl bych názor, co a s kým máte společného vy, ale asi si to nechám pro sebe...

0 3
možnosti
Foto

Zajímavé je, že z diskusí pana Paroubka mizí diskusní příspěvky, aniž by zbylo šedé okno po vymazání autorem blogu, nebo aby člověk našel ve svém účtu hlášku o tom, že mu byl příspěvek smazán redakcí... Už se mi to u tohoto autora, speciálně u něj (!!!) stalo několikrát, stalo se to i někomu dalšímu? Takže znovu, pane Paroubku, když už to záhadně zmizelo - Vy a vaše názory veřejně presentované jsou důkazem toho, že proti komunismu je třeba bojovat stále dál!

2 4
možnosti

Mně se to párkrát stalo i v jiných diskusích. Předpokládám, že je to práce adminů, kteří nahlášené závadné příspěvky nevyhodnotí jako vyloženě závadné, ale pro jistotu je beze stopy smažou, aniž by jejich autora penalizovali.:-)

3 0
možnosti

Pna Paroubek by si měl uvědomit, že to byly za prvé volby komunální. Za druhé, Kuomitang je sice přátelštější k pevninské Číně, to je fakt, ale i on po zkušenostech z Honkongu, kde Peking jednoznačně zrušil pravidlo jedna země, dva systémy, je k spojení obou zemí opatrný.

3 0
možnosti
Foto

Tady je vidět, jak je demokracie zločinná. Jak se lze snadno provolit k fašismu, nebo komunismu (socialismu).

1 1
možnosti

Zatímco u totality se nedá provolit k ničemu.:-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za informace, které jsou velmi užitečné, neboť se o nich místní mainstreamová dezinformační média nezmiňují. Za článek karma !

8 0
možnosti

J. Paroubek se zminuje, ze predsedkyne poslanecke snemovny pojede na Taiwan za ucelem... vubec se ale nezminuje jestli pojede jako predsedkyne, nebo jako soukroma osoba: a to je zatraceny rozdil! Protoze to je to zeme uchvatnych prirodnich kras a obdivuhodneho lidu, taky bych se tam rozjel. Jenze... pan Paroubek byl a dosud je zvykly, ze cela nase planeta musi byt ovladana z jednoho centra. To predvedl jako predseda vlady, kdyz se se vsi vehemenci postavil proti brdskemu radaru. Jako nevolnik Moskvy a nikdy jinak, vyjimecne Pekingu, samozrejme se souhlasem...

4 2
možnosti
Foto

Prtože zde autor dostává od diskutérů docela čočku, podíval jsem se na cnn.com.

Takže - už před volbami prezidentka Taiwanu označila tyto komunální volby a jejich výsledek za vysílání zprávy světu o odhodlání ostrova bránit svou demokracii tváří v tvář rostoucí bojovnosti Číny.

Neznám tamní reálie, ale pokud je to s tím postojem stran tak jak píše Paroubek, pak skutečně ten signál je trochu jíný.

Je ale hlavně nesmyslné, útočit zde na autora blogu, že dělá z komunálek něco zásadního. Zásadní to evidentně bylo i podle hlavy státu.

O tom, že volby dopadly špatně pro vládní stranu pak jasně ukazuje rezignace Tchajwanská prezidentky Tsai Ing-we na funkci šéfky strany DPP.

Podle CNN je skutečně strana KMT (tak ji označuje CNN) přátelštější k Pekingu a obhajuje větší ekonomické vazby s pevninskou Čínou.

Mrzí mne, že je zde autor dehonestován, i když jeho blog skutečně popisuje realitu a hodnocení výsledku komunálních voleb na Tchaiwanu odpovídá realitě. Odpustit si mohl jen kopnutí do Pekarové.

Měl by se dočkat od diskutérů omluvy, ale to asi nehrozí, že.

14 3
možnosti

Říká se tomu relativizace. Zatímco čínská policie má plné obušky práce, na Tchaj-wanu proběhly regionální volby, které žádné zemětřesení nepřinesly.

7 0
možnosti

Pochopil pan Paroubek, že to byly místní volby v Tchaj-peji ̈, a ne parlamentní??

5 4
možnosti
Foto

Píše hned na začátku, že šlo o tamní komunální volby.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS