Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Byl bych opatrný s tak kategorickým prohlášením, že prostor pro vytvoření alternativy jak vůči vládě, tak vůči současné opozici je u SPD, v zásadě vyčerpán.

Naopak pozoruji, že řada letitých příznivců ANO začíná tíhnout spíš k SPD - i když to nedává veřejně příliš najevo.

Jedná se zejména o ty, kterým vadí Babišova přílišná loajalita k NATO a novým výmyslům EU.

0 0
možnosti
AT

A vzpomínáte si, že kdysi byl nejpopulárnějším politikem u nás slizký Standa Grossů?

2 0
možnosti
Foto

Přiznám se, že miluji pana Paroubka. Jeho blogy jsou plné odvážných analýz, skvělých retrospektiv a nekompromisní kritiky. Je s podivem, že tupé voličské stádo České republiky stále tento klenot hází do senkruvny. Jak by nám mohlo být dobře, kdyby byl pan Paroubek předsedou vlády, president či aspoň lidový spíkr na náměstích.

7 5
možnosti
DR

A vy, nadčlověk, patříte ke kterému stádu?

6 8
možnosti
Foto

.... a úúúúž je tady zase.

3 0
možnosti
DR

Žádná spojená levice. Každá partaj má být schopná oslovit voliče samostatně, bez nějakých pochybných předvolebních čachrů jako je v současnosti Bratrstvo kočičí pracky. A pokud toho není schopna, tak ať se rozpustí a její vedení jde na pracák.

4 5
možnosti
DK

Jyrka celej rozklepanej si myslí, že by ho mohli vzít mezi sebe...

6 0
možnosti
PK

Vsadil bych se, že Jyrka by moc a moc chtěl. Jen nikdo další moc a moc nechce. "Proslavil" se až příliš na to, aby někdo toto riziko chtěl podstoupit.

8 0
možnosti
PK

A ta sjednocená Paroubkova levice, včetně komunistů, opět hluboko v poli poražených. Tak to ten průzkum musí zamrzet.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jiri-paroubek-navrat-pollitika-nespokojeni-volby.A230223_115331_domaci_bro

7 0
možnosti
JR

J93a95n 68R87á34ž

2. 11. 2023 19:05

Pětikoalice, jestli vydrží do příštích voleb pohromadě, opět sestaví vládu, i když dohromady nesesmolí podporu vice jak 30% těch, kdo k volbám prijdout. ANO má sice svých 32-34% jistých, ale s Babišem v čele má nulový koaliční potenciál. Dá se očekávat relativně nízká volební účast a hodně ztracených hlasů stranám, které nedosáhnou na pět procent. Takže to dopadne jako minule, že bude vládnout slepenec s menšinovou voličskou podporou, ale bude se chovat jako kdyby jí podporovala většina občanů.

Ach jo, kdy už Babiš pochopí, že by se měl zachovat jako Kacziński, odejít z čela strany a dát tak ANO šanci k utvoření smysluplné sněmovní většiny a tím stabilizovat politickou scénu.

1 9
možnosti
RK

Naposledy vládl slepenec s menšinovou podporou za Bureše. Tenhle má 108.

5 0
možnosti
PZ

Agentura Median bojkotuje spolek LEV 21 a také spolek Nespokojení? Jak jinak si vysvětlit, že jste se neumístil???

7 0
možnosti
MS

Správné načasování článku na Den politických mrtvol.

9 0
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,77
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik