Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tentokrát souhlas, je diletantismus od vlády chtít "řešit" ceny v tržním hospodářství. Ale Váš návrh je ještě více socialistický a diletantský. Kde vidím základ problému ? Praktický monopol Agrofertu v klíčovém bodě zemědělství - nákup obilovin, výroba a prodej krmných směsí. Loni bylo obilí drahé, tak adekvátně zdražil krmné směsi. Letos nakupoval za méně než polovic, ale ceny zůstaly. Od toho se pak odvíjí ceny živočišné produkce apod. Všichni naříkají, monopol se směje, i když sklady praskají pod přebytkem obilí. To by měla vláda řešit nebo ať raději antimonopolní úřad zruší.

0 0
možnosti

Obhajovat vládu diletantů s politrukem na čele můžou jen lidé fanatičtí.

5 6
možnosti

No vidíte. A už tady čtyři máte.

4 0
možnosti

Ať je vláda jaká je, tak byla zvolena v řádných volbách a má nadpoloviční podporu ve Sněmovně. A jak dopadl ve volbách poslední Paroubkův pokus se stranou LEV 21? Já to vím. Dostala 0,07%.

Takže Paroubku, neuč orla létat.

8 5
možnosti
Foto

Poslepovaly se strany, které spolu měly málo společného, jen aby měly víc hlasů než ANO, které bylo přesvědčivým vítězem voleb. Kdyby se Babiš choval stejně, tak se spojil s Okamurou a vypálil jim rybník.

6 8
možnosti

Ale Jirko, tvůj kamarád Nemajitel "z pole až na vidličku" vydělává pohádkově a spokojeně si mne ruce!

7 5
možnosti

Tak tohle je váš argument k obsahu blogu ?

10 6
možnosti

Tady nemá vůbec žádný význam diskutovat a polemizovat!

10 0
možnosti

ještě že to víme

6 0
možnosti
Foto

J82a65n 31Š45i13k

6. 12. 2023 10:57

Samozřejmě, že nás řetězce dřou z kůže a budou nás dřít tak dlouho, až nás sedřou. Ty vášnivé projevy pana Prouzy, jak jim chudákům vzrostou ceny energií a jak jim draze dodávají potravináři, jsou kecy v kleci. Obchodníci mají možnost naše potravináře odmítat a dovézt zboží za lepší ceny zvenku. To ale dělat nebudou, protože u toho do výsledných cen tak hezky nerozpustí marže. Vaše návrhy jsou sice hezké, ale hodí se do socialismu. Jakmile stát na řetězce došlápne příliš tvrdě, může se stát, že některé řetězce přestanou určitý typ zboží nabízet anebo český trh opustí a ostatní co zůstanou ceny ještě více zdraží. A jako vždy, můžeme si za to všichni. Vzpomeňme na dobu, kdy všichni od starostů po občany podporovali výstavbu marketů velkých řetězců, v některých městech je jich více než dost, třeba podporou prodeje levných pozemků. A teď se divíme, že úplně vytlačili menší prodejce. Hezký den

8 1
možnosti
Foto

Honzo, tady si dovolím s Vámi nesouhlasit. Mne by prostě zajímalo, proč naprosto stejná věc třeba v Lidlu stojí v Německu (kde jsou samozřejmě platy i pense vyšší) méně, než v ČR. Byl jsem tam nedávno a vím, že u řady běžných potravin (a nejen u nich) to tak je.

Čili - požadoval bych jako představitel vládní moci odpověď na tento rozdíl.

A osobně si myslím, že trh v ČR až tak malý není a likvidace jednoho nenažraného řetězce by byla možná impulsem pro ty ostatní, aby se umoudřili.

Ale nejsem ekonom, možná je to složitější.

2 0
možnosti
Foto

Vláda diletantismu skončila předloni na podzim.

14 11
možnosti
Foto

O44t78o 37K81a24d59ě37r10k50a

6. 12. 2023 10:48

Nerozumět a nechtít rozumět je rozdíl. To jen jako připomínka k poslední větě😉

0 0
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,77
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik