Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Co b\y jeden neudělal, aby se znovu dostal k lizu...

1 0
možnosti
DR

A co teprve ti druzí, aby u něj zůstali.

1 2
možnosti
PZ

Tak BRICS ano, ale bez dovozu levných potravin z Brazílie, co Vy na to pane Paroubku, netočíte s tím svým názorem moc často?

4 0
možnosti
PZ

Fakt, že se protest nevydařil je ilustrován absencí článků na titulce idnes věnující se demošce, která se po odjezu části opravdových farmářů změnila v dezošku. Několik dní jsme zde četli co a jak se stane, multiKarel hovořil, pávěna to také komnetovala a nyní - ticho? Jen bratr Paroubek to jako vždy vidí jinak

4 0
možnosti
JZ

Řekl bych, že pan Paroubek si hodně vymýšlí. Včerejší protest zemědělců Prahu skoro nijak nepoznamenal, autem se podle svědectví samotných Pražanů přes Prahu dalo jet normálně. Mnozí zemědělci, když zjistili, že jejich protest byl zneužit k politickým účelům, předčasně a naštvaně odjeli. Taková jsou fakta.

8 1
možnosti
PB

P70e11t91r 31B54u73r33i94a23n

20. 2. 2024 12:25

Vy jste tam byl? Pan Paroubek to totiž na vlastní oči viděl z metra!

5 0
možnosti
PB

P82e76t83r 11B36u80r14i65a18n

20. 2. 2024 12:04

Potravinová soběstačnost v dnešní době je více populistický a nebezpečný mýtus, než nějaká pozitivní úvaha. V podstatě to slovní spojení znamená, že bychom byli v případě potřeby schopni nakrmit své obyvatelstvo z vlastní produkce a kapacit a to jsme. Populisté to ovšem převrátili do čísel kolik toho vyrobíme versus spotřebujeme, což je vějička pro hloupé lidi. Stačí si jen uvědomit jak jme byli soběstační za 1.republiky a jak lidi hladověli, nebo za komunistů a jak lidé sháněli v nekonečných frontách kus flákoty pod pultem za úplatek a za 3x vyšší ceny, než dnes.

V současnosti jsme "soběstační" ze 70%, což většina států není. Jak jsou potravinově ne/soběstačné nejbohatší státy, třeba Švýcarsko, že? Žít tam musí být opravdu peklo.

EU vyrábí o 20% potravin více než sama spotřebuje, výrobci chtějí své produkty zoufale prodat a nejlépe někde poblíž. Tedy celá soběstačnost není o ničem jiném, než o konkurenčním boji dvou farmářských rodin na dvou stranách hraniční čáry a přilehlých bramboráren, mlékáren a jatek.

Přísné regule na ochranu čs. produktů a diskriminace těch zahraničních by nepřineslo nic jiného, než jen snížení rozmanitosti a nárůst cen. To už známe ze socíku. Producenti se řídí tržními cenami na burzách a ne nějakým vlasteneckým srdéčkem. Naopak tím by se mohli řídit čeští spotřebitelé, ale z vysoka na to kašlou. A pak si vezmou českou vlajku a jdou demonstrovat proti vládě, která za to vůbec nemůže.

O vlastenectví našich farmářů nejlépe vypovídají transparenty "České výrobky na český trh" vlající z řady amerických traktorů John Deer za 5 míčů v zemi, která je tradičním výrobcem domácích traktorů Zetor za 1,5mio všeho druhu. Ty dvě ceny taky hodně vypovídají o strádání českých farmářů pod evropskými dotacemi.

K blogu: k vládě nemáte naprosto nic, nejste schopný stejně jako ostatní říct, co konkrétně ji zemědělci vyčítají. Tedy mimo Green Dealu a Pařížské dohody, u kterých vůbec nebyla a krizi, kterou nezapříčinila. A přesto ten drzý demagogický titulek.

16 0
možnosti
JZ

Zástupci malých středních zemědělců se distancovali od pondělního protestu.

„Nechceme zpochybňovat nelehkou situaci v zemědělství, ale snažíme se prosazovat zájmy soukromých zemědělců a rodinných farem prostřednictvím jednání a věcných argumentů, nikoliv znesnadňováním cesty do práce široké veřejnosti. Lidé, kteří stojí za pondělními protesty, se nikdy v minulosti o soukromé zemědělce a rodinné farmy nezajímali,“ řekl mimo jiné ve včerejších Událostech, komentářích v České televizi předseda ASZ ČR Jaroslav Šebek.

Viz https://www.asz.cz/clanek/12231/predseda-asz-cr-chceme-verejnosti-vysvetlovat-problemy-naseho-zemedelstvi-jinak-ne-blokovanim-cest/

6 0
možnosti
Foto

Dočetl jsem se, že část zemědělců nabyla dojmu, že jim byl ten protest ukraden a že byli zneužiti.

Vzpomínám si, že ministr Lux kdysi podcenil význam potřebné míry soběstačnosti. Věřím,že je třeba se situaci vážně zabývat. Ovšem na potřebné úrovni. Jak by mohla taková demonstrace vypadat?

Možná nějak takto🙂: https://drive.google.com/file/d/1TwTjVjDc6OX3jzbCivkokhkYfGAaZ4Tm/view?usp=drivesdk

2 0
možnosti
JB

J87i76r23i 21B88o67r

20. 2. 2024 11:25

Jsem člověk z města ale vola poznám.

13 0
možnosti
JP

Už první věta je k smíchu. A další to korunují. Z Metra viděl shluky automobilů, bystrozraký Jirka.

11 0
možnosti
AM

A29d25a95m 71M63a76l78ý

20. 2. 2024 11:10

Ano, ano.

Pokles stavu dobytka v našich stájí je alarmující.

Stav dobytka na Malostranském náměstí byl naproti tomu včera na na vysoké úrovni. Téměř nikdo nechyběl. Všichni zástupci kremlu měli asi účast povinnou. Až bude Putin po denacifikaci ČR sestavovat loutkovou vládu, tak víme, kdo to bude.

18 0
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,77
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik