JK

Vlastně jsem chtěl poprosit, jestli byste v nějakém příštím blogu nepopsal, jak si představujete naši republiku, až budete zase předsedou vlády. S kým se budeme přátelit a prohlubovat dobré vztahy, kdo bude naším nejvýznamnějším obchodním partnerem, kdo bude protežovaným kulturním vzorem. A také kdo je pro vás největší státník a vůdce a důvody, proč právě V. V. Putin?

RK

Kdopak se nám to tu zastává kolaborantů? Že by jeden z nich?

PD

Projev se mi velmi povedl...pochval se Jiříku, nikdo jinej to za tebe neudela

Foto

To je krásné, jak se pan Paroubek, který dokázal prohrát i vyhrané volby, umí vychválit div ne až do nebe.

MR

Nebude to tim, že on spolu s Paroubkem jsou ti největší a skuteční sluhové Rusko?

A nikoli každý, kdo se trochu otře o EU a chce jen svobodu slova?

IK

Schröder už je hodně dlouho mimo aktivní politiku. Na své politické dráze vždy hledal blízkost Putina a pro Putina byl spojovacím článkem s Evropou. Bohužel i Schröder je příčinou stavu, kdy se Putinovi příliš důvěřovalo a prozření přišlo až při napadení Ukrajiny.

Od diktátorů je třeba držet odstup.

Dnes, je-li Schröder ještě náhodou pozvaný na nějakou společenskou akci, nesedí na očích, ale mimo záběry kamer, osobnosti, které k němu měly blízko, mu veřejně odmítly blahopřát ke kulatým narozeninám, obecně je rozšířený názor, že je Schröder vychvalováním Putina ostudou a že tak o svou dosavadní dobrou reputaci přišel. Je tzv. černá ovce politické strany.

Schröder sice podlézá Putinovi, ale protože to pro něho nic neznamená, zajímá se Putin svým způsobem jen o čínského prezidenta Xi nebo severokorejského diktátora Kima, které potřebuje pro svou válku.

Dodatek: die SPD, o níž je m.j. řeč, není socialistická strana, ale sociálně demokratická národní strana.

Foto

Gerhard Schröder byl pragmatický politik. Jeho agenda 2010 vysvobodila Německo z lože nemocného muže, ale to proto, že zpřísnila trh práce a donutila němce více pracovat. Zcela v rozporu se zásadami sociální demokracie. Posloužil ekonomice. A to bylo dobře.

Podpořil závislost Německa na ruských surovinách. To ale byla chyba podnikatelskés sféry, že se nechala uchlácholit Rusy a uvěřila ( po kolikáté už od roku 1917), že je to rozumná společnost. Nikdo soudný by nemohl dovést Rusk do dnešní situace. Ať už dopadne válka jakkoli, Rusko maximálně získá další kolonii, ale jeho ekonomiku to nikam neposune. Amy, Evropané, se zesměšňujeme konfliktem Ruska a Ukrajiny před celým světem.

Foto

Myslím, že jeho pragmatismus se projevil především tím, že těsně před ukončením své politické kariéry stihl protlačit Nordstream II, aby vzápětí získal od Rusů dobře placená místa v dozorčích radách několika jejich společností (Rosněfť, Gazprom, NordStream) zároveň.

OS

Jméno Paroubek bych už skutečně nejradši jako autora článku nikdy neviděl. Neuvěřitelné slinty sexymozka.

JP

Možná by nějaké nakladatelství mohlo vydat sborník projevů autora blogu. Já si ho pamatuji z jeho četných projevů v TV jako sparingpartnera jistého M. Zemana v hulvátství. Byl to velmi vyrovnaný souboj. Dnes si zvolil disciplínu kolaborantsvtí. I v tom má zdatné soupeře.

Foto

Svého času byla vydána fotografická publikace ve smyslu Paroubek a světoví politici. S kým vším se vyfotil. Beznadějně rozebráno

Foto

Je tam jeden omyl. Ti evropští velikáni byli 4. Jen skromnost pana Paroubka to nedovolila přiznat. Tak aspoň ten podařený projev.

  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,43
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik