Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

S obsahem blogu souhlasím. Je třeba připomenout, že islám je pro katolicismus poslední naděje na posílení jejich vlivu. Nebýt islámu, žádné výkřiky o našich křesťanských kořenech (čímž si většina katolíků představuje, že křešťanství = katolictví) by nepadaly, i to katolictví by právem pomalu umíralo na úbytě. Mariánský sloup je symbolem zpolitizovaného zneužití současného strachu občanů z islámu

2 11
možnosti
Foto

Jsem rád, pane Paroubku, že jste ve své výzvě k demonstracím proti rekonstrukci Mariánského sloupu postavil do jedné řady komunisty a sociální demokraty, protože přesně to byla sociální demokracie během vašeho působení. Oranžoví komunisté. Nic víc. Je dobře, že vás čert vzal. Vaše bývalé voliče bohužel ne. Ale i to jednou přijde. R^

16 5
možnosti
AM
Foto

Týnský chrám si postavili katolíci, husité jej ukradli katolíků byl vrácen po Bitvě na Bílém poli. Byl vrácen tomu komu patřil.

11 2
možnosti
VB

V některých protestanských kostelích jsou dnes katolíci - těžko říci, zda kostel ukradli. Prostě tak šla historie. Vůbec - dnes se hojně používají expresivní výrazy.

4 0
možnosti
Foto

Na Bílé hoře, neprohráli Češi, ale cizinci, kteří zde bojovali. Mluvit o 300 leté porobě je k smíchu. Čechy z 300 let pod Rakouskem dosáhli nebývalé rozkvětu. Naproti tomu v roce 1648 vyhráli Češi- Pražené. Jejich přání bylo postavit Mariánský sloup v Praze se sochou Panny Marie Neposkvrněné-Immaculaty . Oni požádali císaře Ferdinanda III. o povolení si postavit sloup ten jim to povolil. Sloup nestrhli Pražané, ale Žižkováci. Žižkov bylo v té době samostatné město ku Praze bylo přičleněno v roce 1922. Na jeho místě vztyčili socialisti rudý prapor. Obyvatelé Prahy stržení těžko nesli.

17 3
možnosti
LK

Socha byla z pískovce. Tahle pověra o ulití z toho kalicha je neuveřitelná

3 0
možnosti
Foto

Snad byste nechtěl od pana Paroubka pravdu.

1 0
možnosti
Foto

Obnovu Maríánského sloupu na Staroměském náměstí vnímám jako obnovu historické památky, která zde stála po několik století.

Nerozumím tedy hysterickým výlevům typu: "Pozor, katolíci znovu útočí". Teď se k nim připojuje i pan Paroubek a pokouší se znovu oživovat vyhaslé vášně.

Pan Paroubek napsal: "Je škoda, že například komunisté anebo ještě lépe sociální demokraté nejsou schopni uspořádat např. protestní demonstraci proti výstavbě repliky sloupu, třeba přímo pod okny pražského primátora na Mariánském náměstí. Ten by aspoň slyšel, co si velká část Pražanu o této věci myslí."

Pane Paroubku, komunisté a sociální demokraté nebyli vůbec schopni se do zastupitelstva pražského magistrátu dostat. A že by měli demonstrovat pod okny pražského primátora? Pane Paroubku, primátor Hřib hlasoval proto obnovení Mariánského sloupu spolu s dalšími Piráty. Pane Paroubku, je vidět, že jste už dlouho mimo obraz.

18 3
možnosti
Foto

Oprava: ... primátor Hřib hlasoval proti obnovení Mariánského sloupu ...

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za napsání tohoto blogu, pane Paroubku. Bláhově doufám, že si občané článek přečtou, a rozpomenou se na historii naší země, byť se dnes téměř nevyučuje.

Ti, kteří hodnotí Váš příspěvek, a přitom jediné, co dovedou napsat je to, že jste bývalý neúspěšný politik, jsou, bohužel, obrázkem většiny našeho národa.

5 14
možnosti
JB

J40i15r14i 52B76o15r

17. 2. 2020 17:40

Vydáváte se za ochránce křesťanských hodnot,proti Islámu a z Marianského sloupu máte pupínky.;-D

12 1
možnosti
VB

Neberte to tak ideologicky. Prostě je historie 1690 a je historie 1918.

1 0
možnosti
JZ

Myslím si, že pana Paroubka už není třeba brát vážně. :-)

13 7
možnosti
Foto

No onoho nebylo možno brát vážně nikdy. Ale jak řval po těch rádoby vyhraných-prohraných volbách, to vypadal dost nebezpečně. Dnes už ho Bohu díky ti mladší ani neznají.

9 2
možnosti
Foto

Mluviti stříbro, mlčeti zlato, zvláště u expolitiků.

11 5
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,24
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik