Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdybyste četl Součkův "Obrazový opravník obecně oblíbených omylů", zjistil byste, že mnohdy je to obráceně. Kořist uloví hyeny a lvi je od ní odženou. Nepoučenému pozorovateli se pak objeví obrázek, jak lvi hodují a hladové hyeny chodí okolo a čekají na svou příležitost.

0 0
možnosti

Jak můžete tak lhát? Vždyť celý národ ví, že náš prezident pil extraligu a sám se svou láskou k alkoholu, k cigaretám netajil a zabijačkovým produktům (:-)). Ani exprezident Klaus si nebral žádné servítky, když zhodnotil Zemanův zdravotní stav jako následek jeho špatné životosprávy, hlavně pak nemírného pití a kouření.

0 0
možnosti
MB

Naprosto souhlasím. Předseda má pravdu, jako vždy. Pro pořádek dodávám - A Bakala je Hyena ! Fandím pečovatelům. ANO, třeba o čápy, kozy. Klokanům - Symbol Hamáčka, taky dělá obrovské skoky. I kapsa na roušky je! Hrochům - Jako komunisté. Růžová kůže, neprůstřelná. Byť býložravec, zvíře nebezpečné ! Dinosaurům. Jurský park Miloše ... :-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Vy máte na sobě nějaké skvrny? ;-D

5 1
možnosti
Foto

Každé zvíře má na zeměkouli své opodstatněné místo. I vy. Vy nejlépe víte, jak to ve vrcholové politice chodí.

3 0
možnosti
Foto

Inu kouzelné proměny. Abraka dabraka, skvrna sem, skvrna tam, sem tam i čabraka.

1 0
možnosti
Foto

I49v70o 89C51i86l35i80c97h

7. 10. 2021 18:55

Opět jste mi připomněl Pohádku o třinácti důchodech

https://www.youtube.com/watch?v=g5lJyBWNI9w

Obzvlášť minuta 2:10 až 2:25 :-P

6 0
možnosti
JJ

Vzpomínáte na dobu, kdy zdravotní stav potentátů patřil k nejstřeženějším tajemstvím státu? Kdy se lidé ve veřejných funkcích byli vetší starci, kteří se na veřejnosti objevovali zřídkakdy a na místa svého zjevení nepřicházeli, nýbrž byly vnášeni nebo odváženi, jako (snad ještě) živoucí relikvie chvějící se moci? A kdy veřejnost spekulovala, zda jsou ještě mezi námi?

Já už skoro zapomněl.

3 0
možnosti
Foto

Bývalý prezident Václav Klaus ale vyjádření MUDr. Džamily Stehlíkové víceméně potvrdil, když řekl, že prezident Zeman má nemocná játra, což souvisí s jeho předchozí životosprávou.

2 0
možnosti
LT

Hyeny skvrnité...

...to jsou ta zvířata, která v africké přírodě čekají na příležitost, aby se často zákeřným způsobem zmocnila zvěře, kterou ulovili velcí predátoři. Mám tím na mysli lvy, leopardy či gepardy.

Zdroj: https://paroubek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776994

Jasně. A proto je kupříkladu právě hyena skvrnitá daleko větším predátorem než takový lev. Když už chceme mluvit, tak alespoň pravdu víme?

Protože zatímco u hyeny tvoří úlovek až 90% jídelníčku (zbylých deset procent je ta vaše příležitost kdy se často "zákeřným" způsobem zmocní kořisti jiných predátorů, tak ten úžasný lev si uloví jen 40% potravy a zbytek tvoří hodování na zbytku mršin a "zákeřné zmocnění se" úlovku jiným.

Ach jo. A proto fakt nemám rád tyhle zvířecí přirovnání. Nesedí, totálně uráží dané zvíře (mohli bychom pokračovat, krkavčí matka, člověk člověku vlkem a tak dále) a podporují neuvěřitelné hloupé stereotypy, které jsou o zvířatech rozšířené.

5 0
možnosti
  • Počet článků 835
  • Celková karma 29,47
  • Průměrná čtenost 1925x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik