Proč Babiš s Jančurou lžou?

6. 10. 2016 12:51:47
Ve volební kampani ke krajským a senátním volbám, která je vedena ve zcela poklidném rytmu a naprostém klidu, vyčnívají svou extrémní hysterií pouze dvě osoby. Jeden velký a jeden malý oligarcha. Tedy Babiš s Jančurou.

V dnešním rozhovoru v babišonovinách, tedy v Lidových novinách, jinak řečených také Černá sotňa, Babiš zcela nehorázně, demagogicky a veřejně lže.

Mluví o sociálních demokratech jako o těch, kteří by se měli držet jeho jednoduchého programu: nekrást, nelhat a pracovat pro lidi. Oni prý – rozumí se sociální demokraté – „často dělají vše proto, aby se za peníze lidí udrželi ve funkcích.“

Rozeberme si tento oligarchův originální citát...

Evropský orgán OLAF právě v tuto chvíli šetří, zda oligarcha Babiš ukradl, či neukradl 50 milionů korun na „své“ Čapí hnízdo. Bez podfuku by na tyto peníze oligarcha nikdy nedosáhl. to můžeme už směle říct bez Olafu. Šlo tedy o krádež spáchanou za bílého dne.

Pokud jde o to lhaní, stačí si jen vzpomenout na Babišovy výroky týkající se způsobu financování Čapího hnízda, než se vlastně dobral k tomu, aby přiznal, že je v celé věci namočen až po uši.

A že chce Babiš pracovat v první řadě pro lidi, jsme již také v praxi viděli. O tom nás přesvědčil zejména při projednávání novely zákona o spotřební dani, pokud jde o daňové odpočty na biopaliva. Náš lidumilný oligarcha, jako pravý přítel lidu. právě díky daňovým odpočtům z biopaliv, které prosadil, získá zpět všechny prostředky, které vynaložil na svůj vstup do politiky. A to včetně nákupu mediálního domu Mafra, tedy zejména dvou velkých deníků – Mladá fronta Dnes a Lidových novin, internetových serverů těchto deníků, rádia Impuls, ale i dalších médií...

Pokud Babiš na jiném místě svého dnešního rozhovoru v LN hovoří o kauzách ČSSD, připomíná také jeden z pomníků svého padlého protégé Šlachty, který se postaral i o falešné obvinění olomouckého hejtmana Rozbořila. Po téměř roce, který uplynul od sdělení obvinění, ovšem nevíme, jak celá věc pokračuje. Hejtman Rozbořil byl ÚOOZ před rokem policií zabalen do kornoutu s některými lumpy a některými řádnými občany na základě stejného vzorce, podle kterého pracovala Berijova NKVD, a obviněn.

Možná, že by Babiš mohl říci, co se o hejtmanu Rozbořilovi od Šlachty ještě dozvěděl, čím je vlastně hejtman Rozbořil vinen. Zda jeho vina není náhodou jen v tom, že byl na Moravě tou nejdůvěryhodnější osobností ČSSD, a proto se ho Babišovo ANO potřebovalo zbavit...

Ze stejného soudku je zřejmě také spektakulární zásah policie na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje a v bytě královéhradeckého hejtmana France, o němž Babiš také v rozhovoru žvaní. Francovi nebylo dokonce ani sděleno obvinění, přesto se Babiš tváří, jakoby se jednalo ve Francově případě o úplného vyvrhela.

Jančurovo gangsterské lhaní

Podle sporých informací v dnešních novinách má Jančura, který podpásovými útoky vytáhl do boje proti hejtmanům Haškovi a Zimolovi, stáhnout své plakáty, na nichž například nelegálně používá fotografií hejtmana Haška. Kampaň menšího oligarchy Jančury proti Haškovi a Zimolovi je pochopitelně v zájmu většího oligarchy Babiše. (Nezapomínejme ani na současné tažení proti ministru Chovancovi).

Špínu, kterou by se na oba hejtmany štítil vylít i Babiš, se na ně zkrátka neštítí vylít jeho poskok Jančura. Je to neslýchané. A to zejména pro to, že pokud jde o hejtmana Zimolu, od toho se Jančura pro svou firmu Student Agency snažil zcela stupidně získat neoprávněnou výhodu a atakoval Zimolu trapnými SMS. Trapnými proto, že si Jančura ve své neznalosti ani neuvědomil, že jelikož hejtman nedisponuje razítkem státní správy, může být v celé „Jančurově věci“ pouze jen jakýmsi přímluvcem. Jen nevím, proč by Zimola něco takového dělal. A protože se Zimola za Jančuru nepřimlouval, ten proti němu vytáhl se štvavou kampaní...

Slušní lidé si po Jančurově pokusu o zneužití svého postavení spočívajícího ve značných finančních možnostech, musí před tímto „dopravním magnátem“ odplivnout.

Podobnou kampaň jako proti jihočeskému hejtmanovi Zimolovi vede Jančura v Jihomoravském kraji také proti hejtmanu Haškovi. Babišovu nabídku, aby se Jančura stal Haškovým protivníkem v nadcházejících krajských volbách, ovšem Jančura odmítl.

Babišovy rozhovory – škola demagogie

Ve včerejším rozhovoru hovořil Babiš o hejtmanu Haškovi jako o podrazákovi, který chtěl shodit svého šéfa, myšleno tedy B. Sobotku. Babiš tím naráží na situaci po posledních sněmovních volbách.

Připomeňme si, s ohledem na Babišovu demagogii, že na schůzi předsednictva ČSSD těsně po sněmovních volbách 2013, které pro chabý volební výsledek vyzvalo B. Sobotku k odstoupení z funkce. A pokud tehdy Hašek s některými svými kolegy jednal s prezidentem Zemanem, šlo jim zejména o to, aby ČSSD ve chvíli, kdy se pod jejím předsedou rozkývala židle a kdy se očekával Sobotkův odchod z funkce, neztratila strana prioritu při pověření k jednání o sestavení budoucí vlády. Hejtman Hašek byl tehdy koneckonců prvním místopředsedou strany... Udělal jedinou chybu, a to tu, že hned nepřiznal médiím tuto schůzku se Zemanem a nevysvětlil její důvod. Pokud by tak učinil, Babiš by nyní neměl o čem mluvit a na hejtmana Haška by nic neměl.

Také Babišovy řeči o Mrencové jsou zcela nepřípadné. Otázka by v první řadě měla znít, zda tato žena práci pro Jihomoravský kraj vykonala, nebo nevykonala. A to, že Mrencová svou práci vykonala, nikdo nezpochybňuje, a tak je celá věc jasná a Babiš by měl držet ústa...

Hnutí ANO je hnutí zcela bez programu a většinou se zcela neznámými osobami na kandidátkách. Tito lidé by, v případě, že občané budou v krajských volbách hnutí ANO hojně volit, mohli pak kraje uvrhnout do stejného chaosu, v jakém je nyní Praha a v jakém je většinu času od posledních komunálních voleb také Brno. Kraje tak za čtyři po volbách následující roky neudělají vůbec nic. Je jen na občanech, zda Babišovi umožní v krajích následující čtyři roky promarnit.

Jiří Paroubek

Autor: Jiří Paroubek | čtvrtek 6.10.2016 12:51 | karma článku: 24.24 | přečteno: 1374x

Další články blogera

Jiří Paroubek

Chce vláda řídit zemi jen pomocí kampaní?

Andrej Babiš se dopustil jisté neobratnosti, když se v reakci na nechutné obvinění ze strany ministra Lipavského, že je pro zemi „bezpečnostním rizikem“, dožadoval základních informací o politickém oponentovi.

22.3.2024 v 15:46 | Karma článku: 29.39 | Přečteno: 618 | Diskuse

Jiří Paroubek

Zdroje chudoby republiky a českých občanů

Dlouhodobě hovořím a píšu ve svých článcích o tom, že za poslední dva roky (2022 a 2023) v souhrnu klesla reálná mzda občanů střízlivě o zhruba 20 až 25%.

20.3.2024 v 10:41 | Karma článku: 27.96 | Přečteno: 599 | Diskuse

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 35.60 | Přečteno: 1368 | Diskuse

Jiří Paroubek

Co dokážou odposlechy - němečtí generálové v negližé…

Tím ovšem nemyslím, že by pány německé generály někdo natrapíroval a odposlechl, když se náramně dobře baví s nějakou slečnou.

5.3.2024 v 14:06 | Karma článku: 27.61 | Přečteno: 669 | Diskuse

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 6.73 | Přečteno: 96 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 11.05 | Přečteno: 970 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 21.81 | Přečteno: 452 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.92 | Přečteno: 294 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 832 Celková karma 29.81 Průměrná čtenost 1929

Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...