Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

kubas_carreras

25. 1. 2008 7:50
.

Jsem volič ODS a musím uznat, že takto napsaný článek má svoji logiku, není kousavý a vůbec mi nedělalo problém ho dočíst do konce. Jsem pro zavedení školného a jsem i pro to, aby si na školné mladý student "půjčil od státu" a splácel ho, jakmile dostuduje a začne vydělávat.

Nevím, jak přesně návrh zákona zní, škoda, že tu není nějaký odkaz. Pokud je všecko tak, jak autor článku prezentuje, viděl bych jako největší slabinu fakt, že školy nedostanou peníze už teď. Jestli je to otázka stovek milionů, nevidím v tom žádný problém, klidně bych do škol narval to, co se tak nepochopitelně utratilo za mikrovlnky na dálnici, bez urážky.

0 0
možnosti

scoka

25. 1. 2008 9:15
Re: .

školy už dnes mají své programy, kde vydělávají horentní sumy na těch, kterým se vzdělání nedostalo z jakéhokoli důvodu. Proč za tzv. univerzitu třetího věku mám platit já a mlaďas s podporou rodičů nikoli? Ať jen platí všichni a jediné stipendium je prospěchové. Buď se budou flákat za svoje nebo máknou a ty jedničky jim rádi z daní zaplatíme, ne? To by mohl Paroubek zase přijít s výstavbou státních bytů. Moje rodiče čekali na byt 30 let a nedostali. Raději si vezmu půjčku, koupím byt a těch třicet let budu splácet než čekat, že bez úplatku dostanu byt...

0 0
možnosti

Rik

25. 1. 2008 7:50
chjo

Dela se mi spatne. Ano mate pravdu pane Paroubku vase vlada zvysila vydaje na skolstvi, ale pouze papirove. Takze se ve vysledku to bylo jeste mene. Pamatujete na slibenych 6 miliard?  Kolik to bylo ve skutecnosti?

0 0
možnosti

JINDRA

25. 1. 2008 6:45
soc.demokracie?

:-(Já myslím,že socani vládli dost dlouho a pevně doufám,že už vládnout nebudoua Paroubkovo štěkání?myslím,že je slyšet s čím dál větší dálky a to jenom dobře !R^

0 0
možnosti

sl

25. 1. 2008 3:26
Skolne

Pokud si dobre vzpominam, tak slavna Socdem akorat tak pridavala statnim zamestnancum, pricemz na ucitele se lehce zapominalo.

Nyni ke skolnemu. Idealni je si vzit priklad z fungujicich systemu, nez vymyslet jiz vymyslene, nebot nechavat financovani vysokych skol na statu, je pouze cernou dirou do rozpoctu. Idealni by bylo zavest skolne v plne vysi + statem garantovane pujcky pro studenty. Timto zpusobem by skola dostala penize ihned a ne az za 15 let, jak zde pan Paroubek ucelove zminuje.  

Dalsi veci je velmi ucelove podani tvz. okradani vysokych skol inflaci a pod. To asi vlada tak lehce neovlivni.

Vse co je statni nikdy nemuze byt tak efektivni , jako soukrome vlastnictvi. Nejlepsi priklad je genialni manager z CSSD pan Tvrdik, ktery privedl CSA z vysokeho zisku temer k bankrotu. To odrazi celkovou kvalitu 'odborniku' ve strane a nemyslim si, ze by pan Paroubek se svymi schopnostmi byl v tomto smeru vyjimkou.

0 0
možnosti

Jack

25. 1. 2008 7:33
Re: Skolne

Co to tu placas za blobosti. Plat bezneho urednika nedosahuje prumeru CR, soc.-dem. pridala prdlajs a ODS jeste snizuje, misto toho, aby kryla inflaci. CSSD pridavala max. sobe a totez cini ODS. Ted mi je lito, ze nejsem lekarem, 100-200 tis. bych mel za nic.

0 0
možnosti
T

modroslizák

25. 1. 2008 3:09
Pane paroubku soupeř zuří,

 a to je dobré znamení. Ještě, že si prskají na svůj monitor. Jé, ten musí vypadat.:-©

0 0
možnosti

michl

25. 1. 2008 1:23
Paroubku, Paroubku !!!

Rv

Školné ? Takové Vaše splácaniny  nemůže normální a nezaujatý člověk ani celé dočíst. Umíte Vy někdy napsat něco, co by mělo hlavu i patu?

:-©

Komu není s hůry dáno, v apatyce nekoupí. 

0 0
možnosti

Dzast

25. 1. 2008 1:17
někdo to platit musí

Myslím si, že není důležité za kolik budu studovat, ale co a komu to přinese. Tedy školné by měl hradit ten, komu to nese ovoce.  

Pokud zůstane student ve státní sféře - stát, pokud v soukromé ... Příkladem budiž "pajďák" - z počtu dokončivších studentů jich zůstane ve školství pouze malá část - není to škoda?  Co nabídnout studentovi, že pokud bude po skončení studia učit, stát za něj bude splátku školného platit?

Politici by se měli pane Paroubku zamyslet nad tím, co pro školství udělat a ne hanět návrhy jiných!

Já neobhajuji návrh Topolánkovi vlády, ale Váš argument, jak jste zvýšili výdaje na školství, by mě uspokojil a potěšil v případě vyrovnaného rozpočtu. Půjčovat si na něco (ikdyž důležitého), ale vědět, že na to namám - to mi přijde jako nehospodárné a nekoncepční.  Uvítal bych tedy, kdybyste přišel s nějakou konstruktivní kritikou, která by přinesla peníze do školství - ne však ale na úkor navýšení deficitu státního rozpočtu - to by uměl, s prominutím, každý blbec.

0 0
možnosti
L

lamasutra

25. 1. 2008 0:39
ano pokládám si otázku

proč číst příspěvky politiků?

naštěstí jsem nečetl, neumí létat a jejich přistání vyžadují dalekosáhlejší výcvik. Milí současní politici, dejte si na čas, pokud chcete stoupat tím optimálním tempem a létat jako andělé, vězte, až vám bude 250 pozemských let, pak bude váš intelekt dostačující a toto odvětví moderního industrialismu konečně začne vzkvétat a bude oslavováno.

0 0
možnosti
JJ

jajaja00

25. 1. 2008 0:34
Roko, předstírej aspoň trošku rozumu

a táhni konečně do pr.ele, nebo do milovaného neexistujícího (pro tebe bohužel) CCCP. Stačí si přečíst tvůj článek k oslavě Vítězného února nebo si z videa pustit tvůj povolební výron. Hlavně že o sobě tvrdíš, že máš poslání od vyšší bytosti, no možné to je, pokud uvažuješ o svém guru V.I. Leninovi..... :-©

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

25. 1. 2008 0:50
Re: Roko, předstírej aspoň trošku rozumu

Ja sice Paroubka nemohu vubec vystat, ale takove vyjadrovani do diskuze nepatri.

0 0
možnosti
VP

vladislavjan

25. 1. 2008 0:28
nemá to rád Paroubek

[>-]pak je to dobré

0 0
možnosti
JJ

jajaja00

25. 1. 2008 0:35
Re: nemá to rád Paroubek

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 840
  • Celková karma 27,03
  • Průměrná čtenost 1913x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik