Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

To nebude pro ČSSD žádný problém . Oni v tom za tu dobu umí chodit !

1 1
možnosti
MB

Zemana bych do toho skutečně netahal. Ta smlouva, podle které právník dostane předem určenou odměnu pouze v případě, že spor vyhraje mi připadá férová. Takové se dělávají v případech, kdy je velmi malá šance na úspěch. Tomu také odpovídá odměna, která musí být dostatečně motivační.

Ale jak to bývá. Když to dopadne úspěšně, majetek je vysouzen a má se platit...začne se zdát, že to bylo vlastně jednoduché a začne se spekulovat, kolik hodin tomu asi ten právník věnoval a na kolik by to přišlo při standardní hodinové sazbě. Kdyby ovšem neuspěl, nikdo si tím, jak se mu zaplatí vynaložený čas, hlavu lámat nebude.

Problém vidím v následném přístupu ČSSD (vždyť musí mít nějaké právní nebo alespoň ekonomické oddělení, které mělo být schopno dohlédnout možných důsledků průtahů) a pak také v přístupu českých soudů, které takové průtahy umožňují nebo i vytvářejí.

22 1
možnosti
Foto

Znamená to půjčit si a každý rok splatit tak cca 50-60 milionů. Zaměstnanci strany, poslanci, a další by si měli nechat snížit plat na polovinu. Pokud nejsou k tomu ochotni, měla by se strana rozpustit, prakticky nic závažného by se nestalo.

9 0
možnosti

já bych naopak nechal socany pěkně zkrachovat. Byla by to totiž taková pěkná tečka za tím celým příběhem :-).

13 0
možnosti
MV

Připomíná mi to trochu kauzu Diag Human....

0 0
možnosti
MV

Roztomilé, v něčem má sice Paroubek pravdu, ale zrovna on a jeho žena se obklopovali sami lidmi, kteří ono pořádek dělá přátele sami nectili, zákon, nezákon.

6 0
možnosti
RK

Ano, kdysi získali LD ve sporu, který se zdálo nemožné vyhrát, pak jim z něj léta plynuly nemalé peníze. A dnes přijde Jiří Paroubek a řekne, že problém nastal ve chvíli, kdy si advokát, kterému se nakonec ten malý zázrak podařil, řekl o více než významnou sumu a byla mu slíbena...

Jistě by tedy bylo lepší, kdyby žádný LD nezískali (nemohli jej v nejhorším i prodat) a všechny ty následující roky měli k tomu všemu podstatně méně peněz... To dává logiku, pravda...

Přitom stačilo v uplynulých létech přespříliš nerozhazovat a dnes mohli mít zaplaceno, anebo alespoň disponovat potřebnou sumou.

11 0
možnosti
PA

Jistě pane premiére. Vy jste čistý... A proč jste tedy za svého vládnutí nevěnoval případu žádnou pozornost a nechal ho hnít?

20 0
možnosti
VM

Také mi není jasné, proč ČSSD nezaplatila hned. Do pře šel advokát zadarmo, jen když vyhraje, dostane odměnu se kterou nikdo nepočítal, krom advokáta. Kdyby prohrál nedostal by nic. Suma by nebyla tak velká, kdyby se to řešilo hned, včetně J.Paroubka.

28 0
možnosti
ME

No, kéž by měli Paroubek alespoň jednou v životě pravdu a celá ta bolševická partaj šla do kytek. Ale voni jsou Paroubek takovej budižkničemu a zneuznanej prognostik co jim nikdy nic nevyšlo. Takže jako obvykle tj. "bohužel nic".

11 0
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,31
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik