Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Oficiálně stoupla nominální mzda 2015:2007 0 26,3%, po odečtení inflace jen o 7,7%. Jedná se o mzdu na pracovníka, hodinová reálná mzda, která se spíše na Západě používá pro hodnocení vývoje, prý za toto období stagnovala.

0 0
možnosti

Zajímavé počtení...

1 0
možnosti

Jakékoliv sdělení - (15%, bez odkazu zdroje) - klidně i s dodatkem, "Domněnka autora blogu", je pak k ničemu. K názoru pana Hanniga osobně sděluji. Jiří Paroubek není bez určitých schopností. Nicméně jednu NEMÁ ! - Být řádným manželem a otcem. Život ukazuje, že podobné typy - hlavně pak levičáci, nejsou schopni zvládat to základní ! Sami sebe a naplnit ty základní role muže. Následně, absolutně bez problémů budou nabízet pomoc čtenářům - voličům - a celé republice ! Milí lidé, věřte mi - Pro vaše blaho spojím se - I s Marťany ! ... :-)

1 1
možnosti

Že by Topol, Nečas, Horáček aj. byli "levičáci":-(

1 0
možnosti
Foto

Jakkoliv politika Jiřího Paroubka není mým šálkem čaje, hrubě se mi nelíbí pubertální odsuzování typu "Paroubku ty jsi..." Takto diskutovat je ubohost. Jiří Paroubek udělal směrem ke své osobě mnoho chyb, vycházejících z jeho, tak trochu fanfaronské nátury. Když při volebním výsledku, o kterém se nynější ČSSD může jenom zdát, odstoupil z předsednictví strany, protože nebyl schopen vlivem falešné dehonestace v médiích (Kubiceho zpráva) sestavit vládnoucí koalici (spojenou s tím, že Kalousek musel díky náladě u lidovců vycouvat z koalice s tichou podporou KSČM) Domnívám se, že kdyby tam zůstal, nebyl by nynější propad preferencí ta ČSSD tak dramatický. Další chybou bylo, že ze strany vystoupil úplně. Je to k pochopení, protože nevěděl, jak je skoro nemožné, aby mimoparlamentní strana ČSNS, byť s dobrým programem (Paroubek byl předpřevratovým národním socialistou) mohla jakkoliv prorazit peněžně klientelistický moloch, který stojí za parlamentními stranami. Co ale Paroubkovi nelze upřít je, že je dobrým ekonomem, což prokázal zejména v práci v radě Hlavního města Prahy, před vstupem do vlády. Takže, když, vážení, kritizujete, tak věcně.

2 2
možnosti
Foto

Koukám, že ta reakce "Paroubku ty jsi..." na kterou jsem reagoval je vymazána. Ale i tak, pokud kritizujeme, kritizujme věcně. Přičemž se já ovšem k danému článku nemíním vyjadřovat, neboť bych si skutečně musel prostudovat podklady a na to teď rozhodně při praktickém (graficky) sestavováním kandidátních listin, které mají Rozumní plné ve všech krajích (jejich kolonkování je odlišné od těch minulých voleb). Takže se omlouvá, že ačkoliv k tomu vyzývám, sám nereaguji věcně směrem k článku. Hannig

1 0
možnosti

To je zase nesmysl, zadny odkaz na studii. Tipoval bych srovnani s obdobim, kdy byl kurz 23 a vyjadreni realne mzdy v eckach, nebo dokonce v dolarech.

3 0
možnosti

Pan bloger si přečetl článeček v E15, ale ani tam nějaký konkrétnější odkaz na studii není.

2 0
možnosti
Foto

Nejenže se blíží doba, kdy budou pracovní síly nahrazeny roboty, ale také doba, kdy budou roboty nahrazeni všichni politikové. Nebudou muset zcela zbytečně a nerentabilně spát, jíst, pít, umývat se, převlékat, chodit na WC a ani kouřit, bude stačit jim nabít baterky a namazat kolečka. ;-O

1 1
možnosti

Docela by mě zajímal ten způsob výpočtu poklesu reálné mzdy. 15% za necelou dekádu je dost. Oficiální statistiky nás krmí jinými ciframi a závěry. Určitě hlavní vliv je umělý pokles měny, vše se počítá v eurech. Ale i jako velký kritik si myslím, že ani ceny dovozů se nezvýšily plně dle vývoje Kč.

1 0
možnosti

Zřejmě si za počáteční stav vybrali léto 2008, kdy se kurz eura krátce pohyboval mezi 23 a 24 Kč, a za konečný stav nějaké datum ještě před ukončením intervencí. Rozdíl mezi 23-24 a 27 jim mohl ten 15% pokles opravdu vytvořit, ale je to samozřejmě celé nesmysl, protože to "zlaté" období CZK trvalo jen pár měsíců a předtím i potom se naopak kurz pohyboval i nad 28.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Je to výsledek práce Miroslava Kalouska a jeho nohsledů z centrální banky Rv

3 8
možnosti
  • Počet článků 836
  • Celková karma 28,83
  • Průměrná čtenost 1922x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik