Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Takže autor si nejenže nepřečetl nález (jinak by věděl, že prostor pro možnou diskriminaci nechal ÚS velmi malý), ale nerozumí pojmu diskriminace. Zkusme to takhle: považoval by za nechutné rozlišovat (diskriminovat) mezi sexuálními partnery podle pohlaví? ;)

0 6
možnosti
EH

Diskriminace přirozená je, ale z dobrého důvodu ji netolerujeme ve veřejných zařízeních.

Pokud se Rus může jít ubytovat jinam, stejně podnikatel nemusí provozovat restaurace a hotely, pokud má problém s některým typem hostů. Pokud se nechceme dostat zpět do zpolitizované totality, neměli bychom politickou orientací zákazníků řešit vůbec. Taky jsem bývala šťastnější, když mi herci a zpěváci nekázali, co si o mě budou myslet, nebudu-li volit podle nich.

19 0
možnosti
RJ

Jenže hoteliér nezakazoval Rusům se ubytovat, jen vyžadoval, aby potvrdili, že souhlasí se stanoviskem OSN ve věci Krymu.

1 9
možnosti
Foto

Co by asi nastalo, kdyby něco takového uplatnil vůči Romům? Třeba otázkou "posloucháte Bangu?" Kdo poslouchá - zákaz vstupu.

16 0
možnosti
EH

Nebo to by bylo řevu, kdyby provozovatel napsal ceduli, že neubytuje muslima, pokud ten nepodepíše, že se distancuje od teroristických útoků.

9 0
možnosti
Foto

R^ Mne napadá ještě jedna souvislost. Ruská federace sice možná nemá k demokracii tak daleko jako třeba Čína, přesto bych si dovolil tvrdit, že i odpůrce anexe Krymu, může být i mnoho set kilometrů od své domoviny poněkud v rozpacích, má-li se vyznat z předmětného postoje. Hyperstateční lidé, jako je možná bývalá paní ministryně, takové rozpaky (obavy) nemusejí dobře chápat. Kde se ta statečnost v naší společnosti bere, sám nevím. Když uvážím, že většina lidí chodila pře rokem 89 pošlušně k volbám a dokonce jen málokdo si dovolil využít možnosti jít za plentu (bez rizika!).....

4 0
možnosti
EH

Stateční jsme u záležitostí, které se nás osobně nedotknou. Nejoblíbenější téma je Tibet, je to daleko a ještě vhodně zapadlé. Navíc pozlobením Číny pozlobíme i nenáviděného Zemana. :-)

8 0
možnosti
SN

:-).....Mně se víc líbilo, když psala o sexu! R^

4 0
možnosti
Foto

J23i33ř14í 26F76e40i42x

7. 5. 2019 9:47

Ten růžový pong je boží. Poprvé jsem myslel, že se chybička vloudila, ale podruhé to už asi není náhoda...;-D

3 0
možnosti
PK

Top komentář. Samozřejmě pro ty, kteří pochopí 

1 0
možnosti
JH

Omyl, jde o pouhé zviditelňování se:-)

Ale, pane Paroubku, netvrďte, že o tom vůbec nic nevíte!

0 0
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,43
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik