Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pane Paroubku máte pravdu. Opakovaně jste nabídnul své služby vlasti prostřednictvím ČSSD. Nechtěli, dobře nám v Česku tak. USA a Čína se o vaše služby a rady poperou. A vlastně nakonec bude výhra na všech stranách. Ze světového ekonomického růstu se bude mít dobře i Česko. Jen ČSSD zůstanou oči pro pláč, že nevyužili vaše služby a moudrost.

1 0
možnosti
Foto

To je pravda, tohle teda tandem Hamáček-Onderka tedy ale (podle výčtu pana Kamase) těžce podělali a budou toho nejméně ještě dalších 10 či spíše 15 let litovat, že toho Vševěda Jyrku /co si sám neumí udělat ani čaj/ naprosto neodpovědně neposlechli;-O

0 0
možnosti
MB

Není větší diplomaticko - ekonomické ostudy než-li to, co předvádí M. Zeman. Čísla říkají sama - Náš vývoz na Peking klesá. A naopak. Jimi slovy řečeno, český zákazník je zaplavován zbožím, z jehož prodeje pak kvete tamní režim. Nikdo nezpochybňuje nutnost obchodu. Nicméně Čína nás zneužívá jako nástupiště a čistí si o nás své boty. Pak je třeba se tam jezdit učit demokracii. To je jasné ... (Já se jim až divím, Miloš by prokazatelnou podporu čísel potřeboval + naše NH) . Neděje se ! ... :-)

1 0
možnosti
JT

J96i93r67i 61T46i42c74h11y

6. 8. 2019 17:20

Jen strucne: Cina zneuzila volny pristup na americke trhy a nahromadila miliardy dolaru, zatimco omezovala a zabranovala pristup k cinskym trhum. To vsechno zavinil Trump!

1 0
možnosti
JL

Trump to zavinit nemohl, zavinil to uz 20 let pred nastupem Trumpa Clinton, kdyz udelil Cine dolozku nejvysich vyhod pro import cinskeho zbozi do USA. Take chamtivost US a evropskych investoru budujicich svoje filialky v Cine. Nejnizsi mzdy, nepritomnost odboru, zadne ekologicke ohledy. To vse umoznuje nejrychlejsi mozny navrat investic a predtim neslychane zisky. Pro americkeho zakaznika, zhola nic, jen zbozi nejmizernejsi mozne kvality.

1 0
možnosti
JL

Vase uvaha, pane Paroubku, je od cloveka, ktery nezna ty presne duvody. Nechci vam rici primo do oci, ze kecate. Nebudu vas dal hodnotit s prihlednutim na tento clanek.

Zde jsou priciny cel (tariff) na cinske zbozi. Je zapricineno cinskym tlakem na investory, predlozit celou skalu vyroby pro kontrolu ciskych expertu. Tim ziskava Cina "know how" a to bez placeni. Jinak investice neni povolena. Druhym faktorem je manipulace s menou. Ta vcerejsi je jen potvrzeni. 10% snizeni hodnoty "juanu" je dykou do zad vsem ekonomiim na svete. Jejich hodnota juanu ktery normalne drzi, je o 10% nizsi. Treti je nedodrzovani zakladnich zavazku jako clena WTO. (World Trade Organization). Kdyz pripoctete k celkove politice Ciny neuznani umeleckych prav, mate stat, ktery je vybaven jen pro kradez ve velkem.

Zde je jeste jedna velmi zajimava pricina nutnosti USA udelat domluvu s timto kolosem. To se tyka jen USA. Cina vysila studenty do vysokych skol v USA, plati jim vse co je potreba. Tito studenti studuji a pracuji na tech nejdulezitejsich universitach. Kdo zna system tech technickych vi, ze provadeji vyzkumy pro budoucnost statu. Zde cinsti studenti ziskavaji vedomosti, ktere Cina jim nemuze poskytnout. Za babku. Je nasnade, ze ty studenty ma Cina tajne svazane, pro navrat a praci v Cine.

Era kterou zacal Deng Xiaoping,je pro Cinu velmi vyhodna. Jen jejich pristup k ferovemu obchodnimu styku je feudalni. (zlodejska)

3 0
možnosti
Foto

I když se názorově ne vždy shodneme, tak v tomto případě Vám dávám za pravdu R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,24
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik