Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Historii tolik neznám, ale když pročítám diskuse k Mariánskému sloupu, docházím k názoru, že je dobře, že zvítězili katolíci. Pokud by zvítězili Švédové-protestanté, byl by útlak a nesvoboda mnohem horší.Od mládí nám bylo husitství vštěpováno jako nejslavnější část našich dějin. Dnes ho považuji za krok zpět, který vedl k izolaci a zaostávání. Husitství mi připadá jako fanatismus podobný dnešnímu islamismu. Takže Mariánský sloup - nemusel by být, ale proč ne, nevadí.

0 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že mnozí přičítají schválení obnovy Mariánského sloupu pražskému primátorovi Hřibovi, uvádím, jak se o tom na hlasovalo.

Výsledky hlasování zastupitelstva HMP o schválení obnovy Mariánského sloupu dne 23.1.2020, tisk Z-7807:

Přítomno bylo 57 zastupitelů z 65. Pro obnovení bylo 34 zastupitelů, proti 11, 12 zastupitelů se zdrželo hlasování.

PRO hlasovali: ODS -12 členů, TOP09 - 10, ANO - 7, Praha Sobě - 5.

PROTI hlasovali: Piráti - 9 členů, Praha Sobě - 2.

Hlasování se zdrželi: Praha Sobě - 4 členové, ANO - 3, Piráti - 2, TOP09 - 2, ODS - 1.

0 0
možnosti

Církve vždy kráčely s mocnými,

protože jim vždy šlo o moc, či o co největší podíl na moci. Dnešek nevyjímaje, stále ukazují svoji moc.

Problém mají v tom, že ten jejich Bůh se dosud neukázal, ale asi se z oblaků, kde dnes létají letadla, odstěhoval schovat někam do vesmíru.

Většina lidí už pochopila, že jim žádný Bůh nepomůže, protože o narození a smrtí rozhoduje pouze příroda, která je skutečným vládcem na Zemi a pokud ji budeme ubližovat, doplatíme na to všichni.

2 0
možnosti
Foto

Pane Paroubku, tu situaci kolem Mariánského sloupu lze opentlit miliardou slov, a každé z nich bude už v dnešní době pasé. Dnes už 99,99% občanů naší země kašle na to, kdo co kdy roztavil, kdo co kdy v dávných staletích zbořil, kdo, čí víra zvítězila nad jakou. Dnes se myslím na onen sloup dá hledět už jen jako na pro oko hezkou "barokní" stavbičku, která pro drtivou většinu našich občanů už nemá jiný význam, než čistě náměstí krášlící. Nechme už spát staletí staré křivdy a pokusme se na věc dívat se jednoduchým pohledem - bude ten sloup hyzdit svou podobou Staroměstské náměstí? Pochybuji, tak o co , proboha, dnes jde...?

6 1
možnosti
Foto

české občany tím, pane Kroupo, myslíte? Všechny, anebo jen některé. Díky za odpověď. Rv

0 0
možnosti
Foto

Architektonicky je celý ten střed města nepovedený a tenhle sloup tomu jne přitíží. Nejefektivnější by bylo vybudovat centrum vybourat a postavit nové hlavní město třeba na soutoku Cidliny a Labe. Tím se vyřeší i neřešitelný problém s městským okruhem, nepostaveným ještě 75 let po válce.

0 0
možnosti
Foto

;-DJistě, vůbec nejlepší by bylo celou Prahu zbourat a postavit si někde jinde nové lepší hlavní město.

0 0
možnosti
Foto

Velmi rozumné názory. Karma R^

1 7
možnosti

Jyrka směle drží krok s nejpokročilejšími stalinistickými výlevy. Kdo z vás na to má? ;-D

11 2
možnosti

Jiří po pravdě, jestli je či bude v Praze o 1 sloup více či méně, je docela jedno. Spíš bych uvítal návrat té (nenáviděné) monarchie !

5 5
možnosti
Foto

Odstěhujte se do Rakouska, není to daleko. ;-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 836
  • Celková karma 29,01
  • Průměrná čtenost 1922x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik