Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Připomenu jen, že v době vlády, kterou jsem vedl, tedy na konci roku 2006, dosahovala snížená sazba DPH (vesměs na potraviny) výše pouhých 5%. A zvýšená sazba DPH pouhopouhých 10%.

----------

No tak já na wiki čtu, že v roce 2005-2006 byla sazba DPH v ČR 19%, čím to? A dále, že minimální výši sazeb a druhů zboží zařazené do snížených sazeb stanovila pro všechny členské státy sama EU právě v době vlády vámi jmenovaných a to až do roku 2015. Tedy naopak snížit ji mohla ČSSD právě v době konjunktury v onom roce 2015, ale zlodějsky ji ponechala.

I s těmi deficity žonglujete poněkud demagogicky. Tak např. Bohuš Regulátor Sobotka naflákal, a to i v době konjunktury, sekyru v součtu 360mld., a to i za vašeho premiérování coby ministr financí vystřihl za pouhý rok cca 110 mld. Naproti tomu Kalousek za tři roky v době realitní krize "jen" 192 mld.

Oháníte se covidem, ale už nezmíníte, že před ním, za nejvyšší konjunktury byl sestaven rozpočet na rok 2020 se schodem už dopředu se schodkem 40mld. a i v letech 2017,2019 zatínal Andrej pravidelně sekyry, a to i přesto, že po Kalouskovi vybrakoval rezervní fond MF cca 100ml. a privatizační fond. Mimochodem, tohle je další vaše lež: Sobotkova a Babišova vláda postupně snižovaly schodky státního rozpočtu a v několika letech v období 2014 – 2019 byl státní rozpočet dokonce s přebytkem. Bylo to jen v r. 2018 a 2016 a to díky těm rezervním fondům.

U Kalouskových 192mld. dštíte síru, u Babišovo bilionu, resp. 400mld. pro tento rok napíšete: no a co, jinde to mají taky tak.

To už nejsou pouhé nevinné lži, to už je levičácká demagogie.

10 0
možnosti
Foto

Kde bere tohle stvoření odvahu vylézat na veřejnost?

8 0
možnosti

Proč se asi ujala průpovídka: Kudy chodil, tudy krad, sociální demokrat?

3 0
možnosti

Paroubku. jste skutečně ekonomicky expert ze

2 1
možnosti

Tak zařazení Pirátů na pravici mě vážně pobavilo. ;-D

4 1
možnosti

V porovnání s Paroubkem je pravice i korejský Kim

4 0
možnosti
Foto

Kvalitní a propracovaný článek, karma R^

0 10
možnosti
Foto

Fascinuje mne varování autora před snižováním počtu státních úředníků. Tito lidé prý v soukromém sektoru nenajdou uplatnění, skončí na úřadech práce a řada z nich jen rozšíří řady nezaměstnaných - a to k tíži výdajů státu.

Jiří Paroubek zřejmě ví své o kvaltě státních úředníků. :-P

10 0
možnosti

P98e74t11r 54Č42e54j75k62a

28. 8. 2021 19:58

Na trhu práce je trvale spousta pracovních míst dlouhodobě neobsazených, protože pro ně buď nejsou vhodní lidé (což případně státní úředníci taky nebudou), nebo tu práci za dané peníze nechce nikdo dělat. Pokud jde o státní úředníky, může jít často o lidi se specifickým vzděláním, pro které v soukromém sektoru zkrátka není práce odpovídající jejich kvalifikaci. Jinak řečeno - nezáleží jenom na tom, jestli jsou volná pracovní místa, ale světe div se, musíte se těch lidí taky zeptat, jestli o tu práci za daných podmínek stojí

0 0
možnosti

Ten váš sexy mozek začíná nějak zlobit. Zkuste navštívit odborníka, nebo se to už bude jenom zhoršovat.:-)R^

5 0
možnosti
Foto

Děkuji vám za blog, už jsem se dlouho tak pěkně nezasmál. Bylo až k pláči. Zvláště zařazení Pirátů na pravici, tedy napravo od Venezuely Maláčové nemusí znamenat, že je strana pravicová. Obhajoba pracovníků ve státní správě, že se na nic jiného nehodí a proto se nesmí vyhodit se nápadně podobá skupině nezaměstnatelných.

4 0
možnosti

no reknete, kdo na to ma...

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS