Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A23d12a37m 16M30a94l51ý

12. 10. 2021 20:59

Paroubkovi nikdy nešlo o "lid", už vůbec ne o ČSSD, tomu šlo vždy jen o vlastní prospěch.

Vypracoval se a pak zase spadnul šupem dolu.

A tam už zůstal. Tam patří. A už se to, doufám, nezmění ...

1 0
možnosti
JR

J51a81n 54R94á89ž

12. 10. 2021 18:45

Jest pravdou, že Petříček a další zastánci evropského neoliberalismu, ČSSD znovu na výsluní nedostanou. Česká republika potřebuje levicovou stranu, která bude nekompromisně hájit zájmy zaměstnanců a OSVČ (řemeslníci a drobní živnostníci), protože doba velmi pohodlného života je nenávratně pryč. Sázka Sobotky a Petříčka s Pochem na městské liberály se ukázala jako obrovský omyl.

Německá SPD se z poltického propadliště dostala opět na výsluní tím, že oprášila tradiční sociálně demokratický program a šla s ním do letošních voleb. A jak se ukázalo na vítězství této strany, jsou základní postuláty evropské sociální demokracie stále živé.

PS. Chce to ovšem ,aby se v ČSSD pročistil vzduch, což bude ještě nějakou dobu trvat, neb političtí dobrodruzi typu Onderky se budou chtít ještě nějakou dobu udržet u cecíku (nájemné z Lidového domu a dalších nemovitostí ve vlastnictví ČSSD) , který jim zaručuje pohodlné živobytí, a s takovými v čele bude ČSSD v "podhradí" ještě dlouho.

1 2
možnosti
ZZ

Tradiční sociálně demokratický program dnes tlačí jen středové ANO.

ČSSD a KS jsou již mrtvé.

:-/

0 3
možnosti
JJ

Pan Paroubek byl ve své době jedním z mých nejnenáviděnějších politiků, nicméně v tomto má pravdu. Můžete se tady rozčilovat jak chcete, může se vám to samozřejmě i nelíbit, ale byl to politik, který uhrál velice slušný výsledek a odstoupil na procentech, o kterých se nejn socanům, ale celé nynější "klasické" levici dohromady, ani nezdá.

4 1
možnosti
Foto

Ne nemá.

Paroubek sice měl % ale byl to on kdo "pohřbil ČSSD" už jen tím jak stranu zadlužil.

A taky svým nabubřelým arogantním chováním kdy se "bil za práva chudých" se slovy "...kdo na to má.."

2 1
možnosti
PN

P53e47t98r 79N38e25d11v44ě78d

12. 10. 2021 16:55

Tak Petříček, kterého milovali dnešní vládci ...... to byl nářez. Zvlášť když si ho natírala na chleba Konečná. To jen polikal....

Netolický? Ten v době začátku covidu jakoby nepatřil k vládnoucím. Pamatují si jeho takřka každodenní (Možná to nestranná ČT jen opakovala a nebo natočila víc verzí) brekot o tom jak selhala vláda, nemají roušky, pomůcky....když se to začalo rozvážet, tak toho bylo málo, pozdě a vyvrcholilo to tím, když už konečně bylo všeho dost, že se ho ČT zeptala, jak to zvládli, tak se pochlubil, že ano, protože první pomůcky dostal tak dva tři dni před tím, než došla zásoba z předzásobení, které jim vnuknul Superstár tuším v únoru

3 4
možnosti
Foto

Tak je to už jasné, kdo může za neúspěch ČSSD ve volbách - Petříček, Netolický, Šmarda a pár dalších, co vůbec nebyli na volebních kandidátkách. ;-D

7 0
možnosti
ZZ

Sobotka, Poche, Petříček, Netolický a spol. chtěli na kandidátku svoje koně a sami chtěli být loutkovodiči vzadu.

Samozřejmě, že na kandidátku prosazovali svoje lidi, kteří byli pro veřejnost nepřijatelní. Mezi socany zuřila bitva kdo bude zařazen na první 4 místa v krajích.

;-D

0 2
možnosti
VB

Na druhou stranu: při tak zásadním voleb. neúspěchu se snad aspoň ukáže, kdo bude v socdem pokračovat mimo parlament z přesvědčení a kdo třeba naštěstí odejde, protože práce mimo parlament není tak "pohodlná" či výnosná. Musím bohužel konstatovat, že např. v SRN a Rakousku nervy politiků nepřežily pandemii bez úhony, ať jde o "pravicové" lidovce nebo o socdem - v současnosti řeší covid-19 dosti nešťastně. Je třeba se kouknout radši do Skandinávie: tam např. socdem pandemii zvládala líp, aniž by příliš omezovala práva občanů, ale řeší tam líp i jiné oblasti, nejen covid-19. Socdemácká švédská ministryně financí je kultivovaná jemná dáma, takže takovíto jedinci přitahují větší část společnosti, vč. tzv. inteligence, a hlavně se tam takovéto strany nespřahají tolik s kmotry - ať uvnitř strany nebo na ni přisáté, což je bolest ČR.

0 0
možnosti
VB

Pan Paroubek patrně nepochopil, že na sebe moc voličů nenaláká. Stále jen dělá vlastní straně ostudu.

4 0
možnosti
JR

J21a62n 29R76á39ž

12. 10. 2021 18:51

Paroubek je politická mrtvola, všichni to ví, jen on se s tím nechce smířit. Ale okolnosti ho k tomu donutí.

2 0
možnosti
JL

Pomluva od lháře horší než požár od žháře.

4 0
možnosti
Foto

Protiruská rétorika pamětníkům až příliš připomíná tu protizápadní, které jsme měli za socialismu "plné zuby" a mají jen jednu možnost to takovým dát najevo. Při volbách.

1 2
možnosti
Foto

;-DNedělejte si iluze, že ausgerechnet vy a vaše přebujelé ego, ČSSD zachrání.

10 1
možnosti
Foto

Jurovi začala šichta;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,19
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik