Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J37a72n 67K29a48r32a64s24e87k

29. 10. 2021 13:27

z rozhovoru dcrery, ktera nezije v Cechach s jeji babickou (pred mnoha lety):

'babi, co je to s tim Paroubkem, kdo to je, vsichni tady o nem mluvi ?'

.. 'Paroubek ... ten je hroznej'

'jak hroznej babi ??'

'no hroznej holka, hroznej'

To, ze se dcera ptala na toho ceskeho politika, melo samozrejme duvod. My jsem v cizine detem priblizovali vlast jejich rodicu a i mentalitu, kterou event. take maji (dedicne) tim, ze jsme se chovali obcas 'cesky' - takovy oblibeny 'running-gag' bylo, kdyz treba nekdo rozlil mleko tak rekl 'pan Paroubek by uz mel konencne prestat skodit'.

A proto se dcera ptala babicky, kdo to vlastne je a co tak hrozneho udelal. Ale bylo to marne, zrovna tak, jako ta snaha pana Hladika zde v diskuzi. :-)

Ano, panu Paroubkovi chybi asi jiste znacna porce sebereflexe, ale , nezlobte se vazeni diskutujici, ta Vam chybi take a vlastne prevazne vetsine populace v CZ - ktera dokaze Paroubka zhodnotit tak akorat jako moje tchyne.

Podle meho pozorovani pan Paroubek skutecne znacnou cast populace nejakym zvlastnim zpusobem drazdi a provokuje, mnohym lidem je tak nejak neprijemny, nesympaticky. Nebylo by na case, aby se tato skupina obyvatel nad svoji primitivni antipatii povznesla? Nejsou prave takovi spoluobcane mnohem horsi nez ten Paroubek - spoluobcane , pro ktere jsou pocity vice nez obsah?

0 0
možnosti
Foto

Jyrko, asi si na mě už nepamatuješ, byli jsme spolu na manévrech někdy kolem roku 1983 v Kamýku n. Vltavou, tys tam byl už tenkrát jako politický velitel nebo náčelník nebo jak se ta funkce jmenovala. Už tenkrát jsi byl blb a tím jsi zůstal. Rv

0 0
možnosti
ZZ

Rosťa Hedvíček - emigrant z Floridy to viděl ale jinak.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JS

Co jsem si zvolili, to máme.

1 0
možnosti
DR

Přesně. Osobně být Babišem, tak se té funkci premiéra budu snažit zbavit co nejdříve a s radostí ho přenechám této vládní squadře chytrolínů. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Přesná data publikuje ČT každý den, nevím jak je možné, že se k nim Válek a kol. ještě nedostali. Každý přece ví, že tento týden se nakazilo tolik lidí jako naposled v dubnu či květnu, což je naprosto vyčerpávající údaj. Ví se, že je pandemie i když ne v tom rozsahu, jaký stanoví zákon jako předpoklad pro její vyhlášení , ví se /od Fialy/, že Babiš svojí činností i nečinností prakticky zavraždil 30 tis. lidí covidem a očkování je tak úspěšné, že není třeba zjišťovat protilátky.

3 1
možnosti
Foto

No jenže ono nejde o ty celkové čísla, ale o podrobné údaje.

Např. jak dlouho po 2 dávce se nakazilo kolik očkovaných...

Bez těch podrobných dat se smysluplnná strategie nastavit nedá.

0 1
možnosti
JK

Komické výkřiky zkrachovalého politika, člověka, kterého už nebere skoro nikdo vážně. Poslední úspěch zaznamenal s poradenstvím pro ČSSD před těmito volbami. Vážně se mu to povedlo. Teď už mu nezbývá nic jiného, než psát blogy na iDnes, posledním místě, kde mu někdo dá karmu. Gratuluji.;-D

2 3
možnosti
Foto

Zkrachovalec káže prosperitu. No, kdo z vás to má.;-D

7 2
možnosti
ZZ

Fialu jste deklasoval na zkrachovalce ?

8-o

0 0
možnosti
Foto

Pan Váleknení epidemiolog ani virolog ani imunolog.

Jasně řekl, že pokud bude ministrem tak sestaví tým odborníků (který již s předstihem sestavil pod vedením vakcinologa Chlibka), a na základě výstupu tohoto odborného týmu bude provádět konlrétní proticovidová opatření.

Ten tým logicky (Zeman dříve tvrdil, že sestavením nové vlády pověří Babiše) sestavil až po volbách, které proběhly ani ne před 3 týdny, pro ten tým musel získat data od statistiků (pana Duška) a musel mu dát nějaký čas na práci. Jasně řekl, že strategie podle různých scénářů vývoje onemocnění bude mít připraveny do 8.11.

Jak sám řekl nevidí důvod proč by o opatřeních měl debatovat s právníkem ministrem a dalšími vládními politiky, kteří nejsou odborníci na danou problematiku, kteří už prokázali, že jednají chaoticky a bez rozmyslu zejména když nemá žádnou možnost své názory prosadit.

Zatím jen řekl, že placení testů by nezavedl, ale že když už je to zavedeno tak počká a vyhodnotí jak se to projeví (velmi rozumný a konstruktivní přístup) a že plošné uzávěry nová vládní koalice neplánuje (ačkoliv je otázkou jak to bude po tom co to opět Babišova squadra nechala rozjet).

A abych nezapoměl nová vládní koalice vícero ústy apeluje na to aby se lidi nechali očkovat.

Co víc teď mohou dělat netuším, ale jakákoliv spolupráce se současnou vládou na řešení covidu je bez politické síly prosadit vlastní přístup je jen politickou sebevraždou bez jakéhokoliv realného vlivu na to co se skutečně bude dít.

3 9
možnosti
ZZ

Válek s tímto týmem odborníků už víc než rok údajně spolupracuje.

Problémem je ale spíš to, že nová vláda nechce přijmout zodpovědnost dřív, než to bude bezpodmínečně nutné.

Něco jiného je totiž pohodlné kritizování z opozičních lavic a něco jiného je převzít vlastní zodpovědnost. Když jsem dneska slušel Jurečku, jak se intenzivně brání spolupráci stávajících ministerstev pod gescí ANO s novými ministerskými adepty koalice, tak jsem se nestačil divit.

;-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 836
  • Celková karma 29,07
  • Průměrná čtenost 1922x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik