Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Pithart byl vždycky pouze politický žvanil a jak je vidět, tak se nezměnil ani po odchodu na zcela jistě zasloužený politický odpočinek.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Jiri Paroubku. Jiz napis naznacuje vasi povahu. Jako obycejny obcan mate pravo neco podobneho napsat. To obhajovani prezidentovy kroky je dustojny cin. Jenze.....!??

V dobe vasi politicke bitce, kdy CR byla v politickem patu, dva odvazni poslanci z vaseho klubu, po pul roce pristoupili k hlasovan o duvere k opozitnimu kridlu Snemovny. Bylo to jejich ustavni rozhodnuti, ktere melo nekolik pozadi. To, s ktere strany jste se dival. Ja, obcan CR jsem byl nadsen pro ty dve skutecnosti. Prvni byla moje ucta k tem poslancum, pro tento odvazny krok dat politickou stabilitu nasi republice a ta druha byla osobni, podporovana lokalnim patriotismem, ze jeden byl z nich zlinak.

To je pozadi me pripominky. Ta ukazka vasi politicke povahy jako cloveka lharskeho, byla po kroku tech dvou, vase "vylevy" na adresu tech dvou. Byla to vase nenavist na nekoho, kdo se opovazil vam, jako mocnemu politikovy, ukrast ten vysneny cil a vysnenou moc.

Jsem rad vasemu ustrani. Dnes muzete jen "kecat". To je vse, co vam zbylo z politicke domeny.

6 0
možnosti
Foto

R43o48m44a86n 35K53o12z43e60l

3. 12. 2021 23:23

Velmi zvláštní, jak tyto dva poslance oslavoval Topolánek, ale když se rozhodli hlasovat podle vlastního vědomí a podle Ústavy poslanci z druhé části spektra (Tlustý, Schwippel, Hovorka ad) tak byli naopak označeni za zrádce nebo nařčeni, že nepochopili koalici (Hovorka), že má složit mandát a kandidovat za někoho jiného. To už nebyli odvážní poslanci a skuteční občanští demokraté nebo lidovci.

Ten poslanec ze Zlína napadl zákon o předčasných volbách, přitom v roce 1998 pro něj hlasoval, tomu se říká názorová pevnost.

1 0
možnosti
MB

Jiří souhlasím. Pokud stále uvažujete o kandidatuře na prezidenta? Tak podobné ptákoviny psát prostě musíte. Pak je Pithart zloduch a Bakaka je jasný - Hyena. O OKD si můžeme myslet co chceme. Fakta hovoří, firma zmizela pod vedením ČSSD. Bývalý majitel, všechny soudy vyhrál.

To neplatí o současném Milošovi. Jako usvědčený lhář, soudy prohrál. Dnes sedí v bedně a plká. Země je v rozvratu - Někdo má převzít odpovědnost. Miloš sedí v bedně a brání tomu. Hovoří o tom autority. "Nevidím pro to jediný rozumný účel,“ dodal Wintr, Kysela". Vidí to každý, rozumný člověk. Sranda je, že to nevyhovuje vůbec nikomu. Babišovi, Vojtěchovi, občanům. Miloš je škůdce ČR. Nazdar ... :-)

9 4
možnosti
JL

Tu prvni vetu myslite vazne, pane Bucku??? Uzasne....!!!

0 0
možnosti
AM

Z mého pohledu vcelku přesné. Nerozhodní a pochybující lidé nemají ve vedoucích funkcích co dělat.

3 1
možnosti
MD

zalezi na mire, ale porad lepsi, nez clovek bez spetky sebereflexe.

2 0
možnosti
MK

Podle výsledků voleb mohla být vláda jmenována do konce října. Teď už by vládla déle než měsíc, už by byl připravený rozpočet.

A kdo je odpovědný za to, že to tak není? Že stále máme starou vládu bez podpory Sněmovny, které se všichni smějí? Že budeme žít bůhvíjak dlouho v rozpočtovém provizóriu?

Jiný viník než Zeman mě opravdu nenapadá. Jestli nemá na to, aby fungoval, mohl klidně z vlastní vůle odstoupit.

9 5
možnosti
JL

Vinikem je Ustava a obcane CR, pane Kando. Snad se da pridat dve jmena podepsana pod tou Ustavou. Pan Vaclav Klaus st. a pan Uhde.

Ti vsichni, co jsem popsal, jiz 28 let!!

0 0
možnosti
JH

J11a79n 35H16a61r33v74a42n

3. 12. 2021 16:07

Pithart bude pro mě vždy "plačtivý Péťa" - jak ho po neúspěšné prezidentské volbě nazývali. Hořce štkal a dokola opakoval: "Oni se nedomluvili, oni se nedomluvili, oni se nedomluvili..." ;-D

7 4
možnosti
Foto

Píšete o Pithartovi nebo o Babišovi?

8 8
možnosti
JL

V Ústavě není napsáno: prezident nejmenuje, když nesouhlasí. A dále: proč má schůzku jen s jedním politikem denně, mohou to být klidně 2, nebo to nezvládá? Potom opravdu není schopen plnit svou funkci. Zdravý člověk by klidně zvládl takové konzultace za den třeba 4. A to ve velmi rekreačním tempu.

9 3
možnosti

P74e61t98r 76Č60e47j25k33a

3. 12. 2021 16:12

Rychetský (a jeho komentář v ASPI):

"Pokud se týče jmenování ostatních členů vlády, není právní teorie zcela shodná v tom, zda je prezident vázán bezvýjimečně návrhy předsedy vlády. Autor této části komentáře zastává názor, že prezident republiky nemůže odmítnout takový návrh, pokud jmenování navrženého neodporuje ústavnímu pořádku, případně obecné právní úpravě. (...)"

Tzn. součástí pravomoci jmenovat je nepochybně i možnost nejmenovat - a spor se vede o šíři možnosti nejmenování.

0 2
možnosti
Foto

A zase ta nenávist. Dnes stačí říct, že pan(í) udělal(a) něco špatně a její jeho příznivci mě obviní, že ji ho nenávidím. Přitom je to pouze konstatování, maximálně kritika.:-) Mě třeba nenávidí Jura Doležel, cokoliv napíšu, mínusuje.;-D

5 6
možnosti
Foto

Tito lidé mě nenávidí. Dali mi mínus ;-(;-(;-(;-D

Josef Karásek 4424 , Jan Sucharda 82466 , Rudolf Slovák 67328 , Jura Doležel 43344 , Olga Šteinerová 95291

0 0
možnosti
VH

Přesně pro tohle jsou socani nevolitelní. Spojí se třeba s čertem či komunisty a senilitu prolhaného staříka považují za státnickou rozvahu...Rv

10 5
možnosti
Foto

Což je paradox vzhledem k tomu, jak se vůči nim senilní prolhaný stařík v minulosti zachoval poté, co si jej dovolili v roce 2003 nezvolit na Hrad.

7 2
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,26
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik