Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I76v51o 92P61a91t40t74a

11. 12. 2021 11:04

Pád sociální demokracie jste odstartoval Vy, jako premiér vlády, pane Jiří Paroubku. Pokud mne budete chtít obvinit z falešného nařčení, tak si vzpomeňte na První prorůstovou a pro-populační důchodovou reformu, kterou jste obdržel jako přílohu dopisu ze dne 7. 11. 2005. Reforma se Vám natolik líbila, že jste ji hodlal využít a za tím účelem jste ji poslal ministru práce Z. Škromachovi. Cituji z autorské poznámky v nové knize "Ekonomům to myslí černobíle": Výsledkem, parafrázuji: „seznámení ministra práce Z. Škromacha s mým materiálem“ bylo jeho, obrazně řečeno, vhození do odpadkového koše. Pokud by Z. Škromach nevymýšlel hlouposti ve formě volebního sloganu o třináctém důchodu a vzal „První prorůstovou a propopulační důchodovou reformu“ v paragrafovaném znění s tabulkami přechodného období (!), rovnou do vlády (http://virtually.cz/archiv.php?art=5829), nemusela sociální demokracie ztratit ve volbách v roce 2006 hlasy voličů a ocitnout se až za ODS a panem Topolánkem. Poučení: Je třeba hledět si více výsledků práce svých podřízených, Marťané počkají.

0 0
možnosti

Kdyby nekandidovali jen Maláčová a Šmarda, myslel bych si, že je to váš předvolební projev na sjezdu ČSSD.;-D

0 0
možnosti

J57a82n 51R50á68ž

10. 12. 2021 13:33

Česká republika potřebuje levicovou stranu a že ji dnes představuje Hnutí ANO, pro českou levici dobré není.

Dnes nebo zítra se tak dozvíme (budou známy volby předsedy), zda ČSSD levicovou alternativou Babišovu ANO bude nebo definitivně jako vlivná politická síla zanikne.

0 0
možnosti
Foto

I22v63o 73P65a56t20t71a

11. 12. 2021 11:25

Sociální demokracie je na ústupu od chvíle, kdy se odtrhla od svých kořenů, tj. od prosazování sociálních reforem. Šlo prokazatelně o kiks tehdejšího premiéra J. Paroubka (důchodová reforma). Po J. Paroubkovi už se jednalo v ČSSD jen o výtah k moci ve kterém se svezli na vrcholek exekutivy lidé bez vůle cokoliv smysluplného udělat.

1 0
možnosti

Nutně potřebuji Maláčovou dostat do čela ČSSD. Šetřím totiž na Lidový dům a tahle prozíravá holka dokáže s jakoukoliv kasou divy, počítám, že pak bude ten barák do roka za babku.

1 0
možnosti

Tak abych to shrnul (celé jsem to nečetl, protože pana autora znám jak svý boty, mele furt jak kafemlejnek to samé, převzal socdem s 10% a vytáhl ji na 32% atd., to je snad v každém článku):

1. Paroubek socdem opustil a pak jí pomocí LEV21 odsával sice mizivá procenta, ale odsával, přičemž si původně myslel, že voliči mají rádi Paroubka, a ne socdem - omyl

2. Již několik let se Paroubek snaží o návrat do politiky, ale nežerou mu to ani v Ostravě

3. Jeho rétoriku pingla převzal Bureš, v tomto směru není na politické scéně místo

2 0
možnosti
Foto

J27i65r52i 65C39i59z

10. 12. 2021 11:00

Pani Malacova s vyraznym socialnim citenim byla nejlepsi ministryni MPSV po r.89 predevsim pro bezneho obcana. Ma vzdelani z universit ve vyspele zapadni civilizaci (Nemecko, Anglie), umi komunikovat ve svetovych jazycich a velmi dobre se orientuje v socialni politice tak, jak je nastavena v zapadnich statech. Neni tedy absolventka socialisticko-komunistickych skol jako vetsina z nas. Pokud se dostane na predsednicky post a dokaze CSSD zbavit vsech tech mafianskych parazitu, tak nepochybne se vrati CSSD nejen do Parlamentu, ale stane se jeji strana vyznamnym hracem na politicke scene tohoto statecku. Jestlize v mimoradne ekonomicky uspesnem Nemecku je kanclerem predseda SPD, tak stejne to muze dopadnout i zde. Pani Malacova velmi pomohla obycejnym lidem ke zvyseni zivotni urovne, protoze predchozi vlady prevlecenych bolseviku znali jen zakladni heslo socialismu: "Kdo nekrade, okrada rodinu". V dusledku tohoto hesla se napr. penzistum pridavalo 40,-Kc (rodicum jsem musel pomahat), protoze na nejaky socialni program jiz nebylo v rozpoctu statu. Jen se nesmi jeji strana zaplest s Narodni frontou "Antibabis", pak by ji lide prestali duverovat.

0 2
možnosti

;-D;-D;-D Kromě toho, že plnými hrstmi rozdává z něčeho, co není, je ještě dost hloupá. Netuším tedy, jakým způsobem si zajistila dostudování. Proto ji socanům ze srdce přeju.

1 0
možnosti
Foto

Expremiér Jiří Paroubek, ředitel zeměkoule, co má od všeho klíče a zasvěceně kecá úplně do všeho, zde zase na plné pecky neochvějně perlí. 8-o

0 0
možnosti
Foto

Je to jenom názor, žádný perlení. Rád si to přečtu. I když s ničím nesouhlasím. Punk je holt jinde, no.

0 0
možnosti
Foto

Tak asi není možné přejít kolaboraci s Babišem, že. Odkdy sociální demokraté posluhují miliardářům? Od dob Sobotky a Hamáčka, a Maláčové. Zeman, Hašek a spol. s Babišem dělali kšefty /za úplatky, samozřejmě/, Hamáček a Maláčová Babišovi sloužili za křeslo ve vládě a za auto s řidičem. Takže pokud bude Maláčová předsedkyně, očekávám rozprodej majetku a pak likvidaci zbytku. - - - - - Co se Maláčové týče, tak je to perfektní politička, ale je perfektní jen natolik, že to stačí na 4% voličského úspěchu. Což je jaksi pod 5% hranicí. Ale na prodej Lidového domu by to samozřejmě stačit mohlo, to uznávám. - - - - Socdem za posledních 30 let neměla žádný pozitivní program, vždycky to byl jen antagonismus, proti něčemu. Tak teď je antagonista Babiš a socdem už není sto dostat starý vítr do plachet. Museli bychom začít něco dělat, konkrétního, pro ty nejslabší. Tak to je, a to by i přivedlo mladé lidi do ČSSD, pokud by se jim nabídla smysluplná práce - a plně postačí, pokud by byla jen dobrovolnická, hlavně v ní ti lidi musí vidět smysl a musí je to posouvat dopředu. Ale to fakt není rozdávání letáků před volbama, opravdu ne.

1 0
možnosti

Všichni veřejně kecali do všeho, navzájem se hádali a intrikovali, předseda partaje byl mnohým trnem v oku a veřejně to prezentovali médiím, bývalí zkrachovalí vysocí funcionáři ze sebe dělali mediální hvězdy, ačkoliv na to nikdy neměli a funkcionáři se stali jen díky intrikám a nikoliv výsledkům ..... Členové partaje se rekrutují výlučně z prospěchářů, kteří na ČSSD vydělali - ať už na státních dotacích, či zakázkách, nebo korytu, které jim bylo přiděleno a žádný srdcař v partaji už dávno neexistuje.

To je takový stručný nástin členské struktury - s tím opravdu už žádné zázraky nikdo neudělá. Chyba se nestala až teď - teď už partaj jen sklízí plody které zasela před 10 lety, když se nedokázala od tohoto póvlu radikálně očistit a neustále se snažila eurohujersky zalíbit Bruselu a od neschopného Špidly čekala tato parta budižkničemů, nějaký drobeček na vlastní přilepšení.

Partaj neustálým podlézáním tím ztratila tvář i voliče a jediného skutečného socana - Foldynu - vyhnala do náruče SPD.

:-(

2 3
možnosti

Problémem ČSSD je, že se neví. Kdo je její koncový volič? Dělňasovi u piva zakázala kouřit. OSVČ dožrala nesmyslným EET. Do Domova důchodců chodí na pink ponk Babiš. Maláčová se Stropnickým zase chodí do fabrik. Poprvé vidí, lidi u strojů. Lihový dům v dluzích, strana v dluzích. Skutečně, Šmela s s Peckou, by se nestačili divit ! Strana podporuje Oligarchu a Miloše. Oba ji zničili ... :-)

3 1
možnosti
Foto

Pane Bučku, sice hodně zjednodušeně, ale vcelku jste to vystihl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,26
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik