Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Škoda, že již neexistuje satirický Dikobraz. Blog jako vyšitý do rubriky -"Vaše starosti na mé ostny"...

9 3
možnosti
Foto

J30a13n 42A68n80d95r60l24e

25. 5. 2023 19:30

tvl, Jyrko, to je super gulas, duchody, ruska valka na ukrajine... ty jedes, to je na pochvalu od jindry

7 3
možnosti

Vážený emeritní premiére, i kdybyste se ustávkoval, více peněz na důchody prostě nebude. Tak dlouho jste se vy, socani, posmívali důchodové reformě až jste to dopracovali k faktickému krachu.

Kdo nemá aspoň nějaké vlastní zdroje, bude v důchodu třít bídu s nouzí.

Socani vládli v období 2002-2010 a výsledek nula.

Socani měli premiéra v době 2013-2017 a výsledkem je zrušená důchodová reforma.

Tak co nám tady chcete kázat?

12 3
možnosti

Jak si představujete návrhy na mírové řešení s Putinem? Jako že se mu přenechá Ukrajina? S tím nesouhlasím, protože s jídlem roste chuť. Hitler dostal Sudety zadarmo a skončilo to světovou válkou.

Co se týče Ukrajinců, kteří u nás zůstanou, může to pomoct, ale vámi uvedený počet nebude stačit na konstatování, že problém je zažehnán.

Dnešní dvaceti až třicetiletí prostě budou potrestáni za to, že jejich rodiče jich zplodili málo. Chápu, že to není jejich vina, ale budou muset táhnout káru mezigenerační solidarity. Ale třeba pomůže zrušení dávek chronickým netáhlům z povolání?

Technologické změny výroby zatím generovaly nová pracovní místa. Tedy lze důvodně očekávat, že vznikne mnoho nových míst, která dnes vůbec neznáme. Ale je pravda, že lidé se budou muset přeškolit, protože jiná místa zaniknou. Dnes je například také u nás drožkařů, že se snad dají spočítat na prstech. A co jako?

Že nemá vláda propopulační politiku? I kdyby ji měla, dvaceti- až třicetiletých tím nepřibyde, takže tato generace má prostě dost velkou smůlu.

A že se zhoršuje zdravotní stav starších lidí? To by snad měla být dobrá zpráva, protože dřív zemřou a tak odlehčí právě té nejzatíženější generaci.

10 1
možnosti

Na mírová řešení s Putinem je už asi pozdě. Pokud byste se na příčiny konfliktu podíval zdravým selským rozumem, popřípadě pohledem absolventa VŠŽ, musel byste dojít k závěru, že Rusové v žádném případě nebudou chtít Krym přenechat odcházejícím Ukrajincům. Takže se stalo to, co se dalo očekávat - Rusko si ho prostě obsadilo, protože z jejich pohledu jim Krym patří, bez ohledu na to, jak to vnímá západ.

Ukrajinci měli možnost zaujmout pozici moudřejšího, který blbcovi ustoupí. Tu možnost nevyužili. Další konflikt tam eskaloval v oblastech Donbasu, kde do Majdanu žili Rusové a Ukrajinci společně. Prostě se jedná o horkokrevné nátury, které nejsou schopny se domluvit na řešení bez boje. Úplně stejně, jako se nedovedli domluvit v Kosovu. A ano, bylo to Rusko, které podporovalo separatisty. Jenže oni vám namítnou, že západ podporoval Majdan. Vy zase namítnete, že UA má právo si určit, kam bude patřit. Já namítnu, že Rusko to tak nevidí. Na tom, co si o tom myslíme my v ČR, vůbec nezáleží.

Západní politici, místo aby Rusko ujistilo, že vstup UA do NATO není v plánu, tak Rusům akorát říkali, že je to věc jen a pouze Ukrajiny. Já, coby dezolát nijak nerozporuju, že to je věc výhradně Ukrajiny. Jen vnímám, že Rusko to tak nevidí, bez ohledu na to, jestli je ruský pohled oprávněný nebo ne.

A pro přitroublé, nic tím neobhajuji, jen konstatuji fakta. A připouštím, že je docela dobře možné, že autoritářské Rusko by si možná našlo jinou záminku pro přepadení Ukrajiny. A je to tak proto, protože jednání Ruského státu je odvislé od nálady toho, kdo zrovna stojí v jejich hierarchii nejvýše.

Závěr ? nikdo, kór ne politici a diplomaté, přece nemohli očekávat, že Rusko nechá Ukrajinu si jen tak odejít, i s Krymem a slavnostně vstoupit do NATO.

Takovouto triviální záležitost chápe snad každý.

4 12
možnosti

Ono je skutečně nemožné vás brát úplně vážně.

Bývalý premiér, který dělá křoví Vrábelovi na jeho demonstraci

Sám jste se navždy znemožnil.

8 4
možnosti

S blogem zásadně nesouhlasím.

Uliční výbor se ovšem opět zmohl jen na urážky a ještě k tomu už začíná i lhát. To je ta vaše pravda a láska?

2 9
možnosti

Tak prosím nějakou urážku z této diskuse, děkuji.

6 2
možnosti

to by se za vaseho vladnuti nestalo, ze?

no, tak vy mate to sve ucetnictvi (viz duvod vasi nekdejsi navstevy v Teplicich), tak se vam snad zadari

7 3
možnosti
Foto

"Do důchodu později a s méně penězi..."

Především díky lidem jako vy je to nezbytné.

12 5
možnosti

Jejda, tady je to promazaný, jak kombajn

5 2
možnosti

proč promazaný ? prostě pan Paroubek to má dokonale vyargumentovaný, takže případní oponenti nemají nic, co by panu Paroubkovi mohli vytknout. Vy kombajne.

5 9
možnosti

"Ze strany Západu nepřichází žádné návrhy na mírová řešení..."

Máte pravdu, prokletý Západ, požehnaná kapitulace, požehnaní rusáčtí lupiči...

8 2
možnosti
  • Počet článků 837
  • Celková karma 29,25
  • Průměrná čtenost 1920x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik