Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už jsem si říkal - snížení valorizací důchodů, takové populistické téma, že by na to Paroubek nenaskočil? A už je to tady... :-)

0 0
možnosti
ZZ

Nevím ale, proč se naše vláda národní katastrofy propůjčila k takovému podvodu, který nahrál všem jejím oponentům.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Jediné, co by se snad dalo článku expremiéra vytknout je fakt, že nový pan prezident a jeho alter ego, konzultant BAE Kolář, budou prosazovat místo amerických F35 švédské Grippeny, které do konsorcia BAE spadají.

1 0
možnosti
DR

O tom jsem ještě nikde neslyšel, ale to by bylo jenom dobře.

0 0
možnosti

P37e86t96r 91Č95e21r77n33ý

21. 2. 2023 7:49

Jyrko, tím "dalším zbrojním šrotem" myslíte co? Třeba HIMARS? 8-o;-D

1 0
možnosti
TC

Jirka sexymozek Paroubek označuje ministry české vlády jako knučící. Správně by měl napsat, že jednají zodpovědně. Jirka povýšil na sexy mozek dezolát Paroubek. Nepřeháním.

6 2
možnosti
MH

kňučící fialoví ministři jsou velice šik - počítat neumí a tak čekali do půlky února až jak to dopadne a stále doufali že to vyjde na těch jejich cca 750,-

což nemohl při zmizení úsporného tarifu, který v říjnu ohnul inflaci o 3% dolů aby se teď vrátila, nasazení stropu ČEZ 6050,-/MWh ve všech devíti tarifech na dobu neurčitou, lednovými výbuchy cen potravin týden po týdnu a dalším těžkým zdražováním komodit závislých na energiích ap.

očekávat ani placený informátor ze Švejka.

Ouha vyšlo to o 150 % výš, ale to je v toleranci obdivovatelů fialových titánů

No ale snad někdo neočekával od traktoristy že bude něco počítat - hlavně že má spoustu obdivovatelů kteří mručí obdivem už jen když se chystá promluvit

5 0
možnosti
MK

Fialova vláda důchodcům znovu osolí? Vy jste snad zešílel.

Většina pracovníků se od začátku covidu dočkala maximálně jednoho zvýšení mezd a to rozhodně nebylo ani o polovinu inflace. Důchodci za tu dobu měli už sedm (!) valorizací. Talže by to chtělo trochu pokory. Důchodci rozhodně nejsou žádným otloukánkem.

Uvědomte si, že když předčasný důchod vyjde výhodněji než ten řádný, pak je v systému něco hodně v nepořádku. Taková situace už by se neměla nikdy opakovat. A jinak, než úpravou valorizace toho nelze dosáhnout. A ta valorizační pravidla jsou více než velkorysá. Důchody rostou o inflaci a ještě o určitá procenta zvýšení průměrných platů. Dvojnásobné zvýšení. Kdopak ze zaměstnanců to má?

A toto vše píši s plným vědomím toho, že do důchodového věku mi zbývá už jen několik měsíců.

7 6
možnosti
KK

Ta situace s předčasným důchodem tady byla již před dvěma lety. Jurečka, místo toho, aby se poučil a něco s tím udělal, prostřednictvím MPSV ještě vyzýval k dřívějšímu odchodu do důchodu. To samé je s výší té valorizace. Přece bylo jasné už na podzim, zejména potom, co nebyly do inflace započítány příspěvky na energie, že v lednu ta inflace vystřelí. Kdyby pravidla změnili už na podzim, těžko by se dalo něco namítat, ale měnit účelově zákon zpětně, když podmínka valorizace a její výše už nastala? To je nemravné.

4 1
možnosti
Foto

Stát na sociální výdaje dal 75, 7 miliard. o 10, 9 procent výce než v roce 2021,

na důchody dal 57 6, mliard.

Na Ukrajinu šlo ze státní rozpočtu 20, 6 miliardy. Kraje dali na Ukrajinu ze svého rozpočtu 7, 9 miliardy. U nás je 300 000 Ukrajinců a z toho zde žilo před válkou 200 000 Ukrajinců.

4 1
možnosti
Foto

Jéjej Kraje daly. Oprava

1 0
možnosti
Foto

Včera říkali v TV, že každý druhý Ukrajinec si u nás vydělává peníze prací a není na podpoře.

1 1
možnosti
LP

Je to jednoduché. Pan Paroubek šíří dezinformace.Rv

7 2
možnosti
Foto

Vláda preferuje výběr vysokých daňových příjmů z titulu inflace před snahou o snižování inflační spirály. Např. cestou ukončení války na Ukrajině anebo znárodněním zhruba 30% akcií ČEZ, které jsou v držení soukromých investorů.

Zdroj: https://paroubek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798385

Takže bychom jako měli napřed vybudovat hermeticky uzavřený poklop nad celým Ruskem, aby nemohlo na nikoho útočit a poté vyhlásit další den znárodnění? Hodil by se opět 25. únor, ale to už se nestihne, autore;-D

3 3
možnosti
Foto

J53a41n 91Š71i60k

20. 2. 2023 13:48

Já bych třeba rád všem přidal pět tisíc, ale to jaksi nejde, protože nejsme Německo, ale Česko. Státní dluh je nás všech, tedy i důchodců. Proto je potřeba aby se i část z nich podílela na jeho snížení. Ten, kdo má nízký důchod má možnost dorovnání životního minima formou sociálních dávek. Vám fakt přijde normální, když by po červnové valorizaci činil průměrný důchod víc, než mzda řady lidí v některých regionech? Pracujících lidí, dodávám. Nejde to donekonečna, aby důchody rostly rychleji než mzdy. Bez kňučení, fakt to nejde, fakt ne. Hezký den

21 5
možnosti
LP

Tak ono není od věci připomenout, že to, co vládě chybí po zrušení EET, si teď vybírá zpět na důchodcích. Hezký den.;-)

7 7
možnosti
JK

J75i86ř11í 25K11o45z14á49k

20. 2. 2023 13:40

Ještě že už nejste ve vládě!

14 1
možnosti
DR

Zatím ovšem nějaká změna k lepšímu není poznat.

4 3
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,53
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik